Kılıçdaroğlu bu defa eşiyle kameraların karşısına geçti... "Haftalardır bu konuyu konuşuyoruz"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda okula aç giden çocuklar için Türkiye'ye seslendi. Kılıçdaroğlu "Çocukların beslenme çantasında bir kuru ekmek ve su var. Çocuklar beslenme saatinde arkadaşlarından saklanıyor, baygınlık geçiriyor. Kaybedecek bir günümüz bile yok" dedi.

Her geçen gün artan hayat pahalılığı ve enflasyon milyonlarca vatandaşın geçimini zorlaştırmaya devam ediyor. Ekonomik sorunlardan en çok etkilenen kesimlerin başında ise şüphesiz çocuklar geliyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya konan bir araştırmada, ilköğretim çağındaki 1.3 milyon çocuğun açlık sınırında olduğu ve çocukların neredeyse yarısının okullara aç gittiği iddia edilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile ilköğretim çağındaki çocukların beslenme sorununu ele aldı.

“Bir insan neden yoksul evlatlarımızın beslenme çantasını reddeder, inanın aklım almıyor! Yapacak bir şey yok, acı ve ıstıraplarının üstesinden gelme mücadelesine kendi başımıza devam edeceğiz” notuyla bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ekonomi hepimizi vurdu, çok yoksullaştık. Buna artık yoksullaşma denmez, bir ekonomik şiddet ile karşı karşıyayız. Tüm ülke işlemediğimiz bir suçun cezasını çekiyor gibiyiz. Bu yoksulluk terörün en kötüsüdür. Evlatlarımızın bir kısmı yarı aç yarı tok yatağa giriyor.

"BESLENME ÇANTALARINDA KURU EKMEK VE SU VAR"

Öğretmenlerle konuşuyorum, bazı çocuklarımızın okula götürdüğü beslenme çantalarında kuru ekmek ve su var. Bu ülkede çocuklarımızın bir kısmı beslenme saatlerinde arkadaşlarından saklanıyor, baygınlık geçiriyor. Anne ve babaları veresiye yazdırıp çocuklarına peynir ekmek alıyor. Bir şey yapmak zorundayız. Bu yoksulluğun zıttı adalettir.

Yol arkadaşlarıma söyledim. Bu konuda mecliste destek istiyoruz. Çocuklarımıza beslenme saatinde ücretsiz öğle yemeği verilmesine yönelik bir önerge verelim dedik ve arkadaşlarım verdiler. Peki ne oldu? AKP ve MHP oylarıyla bu önergemiz reddedildi. Aç çocuk nasıl bir siyaset kavgası olabilir. Reddetmek için ellerini kaldırdılar, bu milleti ne hale getirdiler. En yoksul ve en savunmasız çocuklarımıza karşı el kaldırdılar. Selvi hanım ve ben haftalardır bu konuyu konuşuyoruz. Çok ama çok etkilendik bu konudan.

İktidara gelir gelmez bu ülkenin güzel evlatlarına okullarımızda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hemen hayata geçireceğiz. Şu an durum acil, bekleyecek bir günümüz bile yok. Kurumlara, iş inşalarına, herkese çağrımdır. Belediyelerimize bu konuda lütfen destek verin. Gelin hep birlikte yardım edelim bu yavrularımıza. İktidara gelmemize 6-7 aylık bir zaman kaldı. Ancak çocuklarımızın kaybedeceği bir gün bile yok. O yüzden biz başlıyoruz”

Odatv.com

kemal kılıçdaroğlu CHP çocuk Beslenme ekonomi