Katli Vacip gündemden düşmüyor… “Bizi nelerin beklediğine ilişkin ciddi ipuçları veriyor”

Odatv Haber Müdürü Fethi Yılmaz'ın Katli Vacip kitabı gündemdeki yerini koruyor.

Katli Vacip gündemden düşmüyor… “Bizi nelerin beklediğine ilişkin ciddi ipuçları veriyor”

Odatv Haber Müdürü Fethi Yılmaz’ın Katli Vacip kitabı, konuşulmaya devam ediliyor.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Emre Kongar, “Bir konferans iki kitap: Şeriat Devletine Doğru” başlıklı yazısında, Katli Vacip kitabına değindi.

“GÜNDEMDE OLAN TARİKATLARIN KARIŞTIĞI CİNAYETLERİ ANLATIYOR”

Kongar yazısında eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamalarını eleştirdi.

“Peki, Türkiye’yi tarikat ve cemaatlere teslim eden bu iktidar, Kahraman ve Erbaş çizgisinde Türkiye’yi nereye götürüyor; tarikatlar ülkeye egemen olursa toplum nelerle karşı karşıya kalır?” diye soran Emre Kongar, yazısını şöyle sürdürdü:

“Bu sorunun yanıtını önemli bir ölçüde, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde yaşadık.

Bu gidişin başımıza neler getireceğini, Gülen Cemaati/FETÖ üzerine yazılan sayısız kitaplarda, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun “Metastaz” ve “Metastaz 2-Cendere”, Murat Ağırel’in “Parsel Parsel” ve “Sarmal” adlı kitapları gibi çalışmalarda ve en son örnek olarak da Fethi Yılmaz’ın “Katli Vacip” adlı eserinde görüyoruz.

Fethi Yılmaz resmi belgelere dayalı olarak bugün gündemde olan tarikatların karıştığı cinayetleri anlatıyor.

Kitaptaki en çarpıcı cinayet 35 yaşında cinayete kurban giden, dönemin sevilen Üsküdar Müftüsü Hasan Ali Ünal’ın öyküsü.

Hani şu ‘Bunlar gerçek Müslüman değil; bu gerçek İslam değil’ dedirten uygulamalara karşı çıkan, kendi çıkarlarını toplumun çıkarlarının ve İslam dininin önüne geçirmeyen, ‘yolsuzluğu hırsızlık saymayan, siyasal iktidar uğruna yalan söylemeyi mubah gören sahte fetvacılara’ benzemeyen ‘Gerçek bir din bilginiydi’.

“’TARİKATLARIN YÖNETTİĞİ BİR TÜRKİYE’DE’ BİZİ NELERİN BEKLEDİĞİNE İLİŞKİN CİDDİ İPUÇLARI VERİYOR”

Fethi Yılmaz, Katli Vacip-Tarikatların Sır Cinayet Dosyaları adlı kitabında:

Ünlü bir tarikatın ve onun liderinin bu cinayetteki rolünü, Diyanet’in bu cinayete nasıl tepkisiz kaldığını resmi belgelere dayalı olarak anlatıyor ve ‘Tarikatların yönettiği bir Türkiye’de’ bizi nelerin beklediğine ilişkin ciddi ipuçları veriyor.

Tarikatların ve Cemaatlerin nasıl bir yozlaşmaya yol açtığını 15 Temmuz darbe girişiminde yaşayan Türkiye, beceriksizliklerini din kisvesi altında gizlemeye ve gündemi buraya çekerek açlığı unutturmaya çalışan iktidarın bu oyununa tekrar gelir mi?

Hiç sanmıyorum... Önümüzdeki seçimlerde göreceğiz!”

HABERTÜRK YAZARI OĞUZ: BU KİTAP YENİ OLMADIĞININ KANITI

Habertürk yazarı Kürşat Oğuz ise, bugünkü yazısında kitap tavsiyelerinde bulundu. Oğuz’un tavsiye ettiği kitaplardan biri de Fethi Yılmaz’ın Katli Vacip kitabı oldu.

Kürşat Oğuz, “’Gülen Cemaati’nin içinden bir katiller ordusu çıktı. Peki cemaatlerin Türkiye tarihi boyunca işledikleri cinayetler yeni mi?’ diye soruyor gazeteci Fethi Yılmaz. Bu kitap, ‘yeni’ olmadığının kitabı…” ifadelerini kullandı.

Odatv.com

KATLİ VACİP KİTABINI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Katli Vacip gündemden düşmüyor… “Bizi nelerin beklediğine ilişkin ciddi ipuçları veriyor” - Resim : 1
cemaat Tarikat katli vacip fethi yılmaz 15 Temmuz ali erbaş diyanet İsmail Kahraman meclis