Kadınları hedef alan sözleriyle gündem olan Konakçı hoca kaçtı, Odatv yakaladı

Kadınlara yönelik "Sokaklar kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor" sözleriyle gündeme gelen ve Ankara Melike Hatun Cami imamı olduğu belirtilen Halil Konakçı’nın söz konusu camide görevli olmadığı ortaya çıktı. Odatv’ye konuşan Altındağ Müftülüğü yetkilileri “Cami bizim müftülüğümüze bağlı ancak o camide böyle bir isim görevli değil. Camideki görevli arkadaşlarımız da cemaat de bu durumdan şikayetçi” dedi.

“Sokaklar kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor” diyerek kadınların giyim ve yaşam tarzına saldıran imam Halil Konakçı, son olarak kendisine tepki gösteren CHP’li Milletvekilleri Özgür Özel ve Gürsel Tekin hakkında dava açmasıyla gündeme geldi.

Yeni Akit’ten Faruk Arslan’ın haberine göre Konakçı, CHP’li vekiller Özel ve Tekin’in sarf ettiği sözler nedeniyle Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

CAMİDE GÖREVLİ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Habere konu olan suç duyurusunu sormak için ulaşmaya çalıştığımız imam Halil Konakçı’nın görevli olduğu belirtilen Ankara Melike Hatun Cami’sinde görevli olmadığı ortaya çıktı.

Kadınları hedef alan sözleriyle gündem olan Konakçı hoca kaçtı, Odatv yakaladı - Resim : 1

Caminin bağlı olduğu Altındağ Müftülüğü’nden Odatv’ye yapılan açıklamada, “Cami bizim müftülüğümüze bağlı ancak o camide böyle bir isim görevli değil. Camideki görevli arkadaşlarımız da cemaat de bu durumdan şikayetçi” ifadeleri kullanıldı. Altındağ Müftülüğü’nden yapılan açıklamanın devamında ise Konakçı’nın İstanbul Pendik Müftülüğü’ne bağlı olduğu belirtildi.

PENDİK MÜFTÜLÜĞÜ: BİLGİ VEREMEYİZ

Halil Konakçı’nın İstanbul Pendik’te bir camide görevli olup olmadığını sormak için aradığımız Pendik Müftülüğü yetkilileri, konuyla ilgili yanıt veremeyeceklerini belirterek sorumuzu cevapsız bıraktı.

ULUÇINAR CAMİ İMAMI OLARAK DA YAZILDI

İmam Halil Konakçı, 25 Aralık 2021 tarihinde “tosyahaber37.com” isimli yerel haber sitesinde ise Pendik’te bulunan Ulu Çınar Cami İmamı olarak belirtilmiş.

Kadınları hedef alan sözleriyle gündem olan Konakçı hoca kaçtı, Odatv yakaladı - Resim : 2

Cami’nin vakfını aradığımızda ise yine “Bilgi veremeyiz” denerek, sorularımız yanıtsız kaldı.

Talha Özmen

Odatv.com

Halil konakçı imam halik konakçı ulu çınar cami Talha Özmen