İYİ Parti kongresinde gerginlik… Salonu terk ettiler… AKP’den İYİ Parti’ye geçti

Fethiye Belediyesi’nde İYİ Parti’nin tek meclis üyesi olan Ayşe Çiftçi, yapılan ilçe kongresinde ismi okunmaması gerekçe gösterilerek salonu terk etti. Olayın ardından Odatv’ye konuşan Çiftçi, “genel Başkanı kadın olan bir partide yok sayılmama bugüne kadar verdiğim tepkiydi” dedi.

İYİ Parti kongresinde gerginlik… Salonu terk ettiler… AKP’den İYİ Parti’ye geçti

“Vefasızlık var” diyerek AKP’den ayrılan ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in davetiyle parti saflarına katılan, İyi Parti’nin belediyedeki tek kadın meclis üyesi Ayşe Çiftçi, kongrede isimleri okunmayınca salonu terk ettiler.

Ayrıca İYİ Parti Fethiye İlçe Kongresi’ne misafir olarak davet edilen Millet İttifakı ortaklarından DEVA Partisi Başkanı Saniye Kulaç’ta yine aynı gerekçeyle kongreyi terk etti. Tolga Turgutoğulları’nın tek aday olduğu kongreye mevcut İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban’da katılmadı.

2018 ve 2020 yılları arasında kadın kolları başkanlığı görevlerinde de bulunan Ayşe Çiftçi Muğla’da üstlendiği toplumsal ve sosyal sorumluluk projeleri ile de tanınıyor.

Ayrıca İYİ Parti teşkilatında istifaların yaşanacağı da gelen bilgiler arasında.

ODATV’YE KONUŞTU: PATLAMA NOKTASI OLDU

Kongreyi terk eden İYİ Parti’nin Fethiye Belediyesi’ndeki tek meclis üyesi olan Ayşe Çiftçi yaşananları Odatv’ye şu şekilde anlattı: “Genel başkanı kadın olan bir İYİ Parti’nin iktidar partisinden gelmiş ve kazandırmış bir ilçe belediye meclis üyesi olarak bugüne kadar yok sayılmama verdiğim tepki bugüne denk geldi. Bu sadece hak okuma mevzusu değildir ve detayları da vardır. Bugünkü tutum AKP dönemi de dahil bugüne kadar ki yaşananların patlama noktası oldu. İlerleyen günlerde detayları da açıklayacağım”

Murat Sökdü

Odatv.com

ayşe çiftçi iyi parti Fethiye Muğla Murat Sökdü