İlahiyatçı yazardan Erdoğan’a yanıt: Kapitalizme abdest aldıranlardan ‘Devrimci Müslüman’ olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TÜGVA Gençlik Buluşması'nda kullandığı “Muhafazakâr Devrimciler” ifadesini İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Odatv’ye değerlendi. Hem devrimci hem muhafazakâr olunamayacağını belirten İhsan Eliaçık, “Devrimci Müslümanlar”ın olduğunu fakat mevcut kapitalist düzene bir itirazı olmayanların “Devrimci Müslüman” olamayacağını söyledi.

İlahiyatçı yazardan Erdoğan’a yanıt: Kapitalizme abdest aldıranlardan ‘Devrimci Müslüman’ olmaz

ERSİN EROĞLU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜGVA Gençlik Buluşması'nda dün kullandığı “Muhafazakâr Devrimciler” ifadesini İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Odatv’ye değerlendi.

Hem devrimci hem muhafazakâr olunamayacağını belirten İhsan Eliaçık, “Devrimci Müslümanlık olur, Devrimci İslam olur. Ancak devrimci muhafazakâr olmaz. Çünkü muhafazakârlıkla devrimcilik birbirinin karşıtıdır. Muhafazakâr düzeni muhafaza edendir, devrimci ise o düzeni yıkandır. Bizler devrimci olabiliriz ama Tayyip Erdoğan muhafazakârdır. AK Parti gençliği ise bu düzenin muhafızlarıdır” diye konuştu.

“AK PARTİ STATÜKOYU TEMSİL EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP iktidarının ilk yıllarında bu kavramı kullansaydı doğru olabileceğini fakat bugün statükoyu temsil ettiğini ifade eden İhsan Eliaçık sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de Erdoğan ve AK Parti artık statükoyu temsil ediyor. Tayyip Erdoğan bugün söylediğini yarın yalanlayan biri. Türkiye Cumhuriyeti’nin en tutucu, en baskıcı, en statükocu dönemini yaşıyoruz. Ben devrimci Müslümanlığı 15 yıldır anlatıyorum. Ne olduğunu gelip bana sormuyor. Gelsin bana sorsun ben anlatırım.”

“KAPİTALİZME ABDEST ALDIRIYORLAR”

AKP iktidarının kapitalizme bir itirazı olmadığını vurgulayan İhsan Eliaçık, Türkiye’de her geçen gün zenginle fakir arasındaki uçurumun açıldığını ifade ederek “Hükümet 20 yıldır kapitalizme abdest aldırıyor. Mevcut kapitalist düzeni devam ettiriyor. Kapitalizme yönelik esaslı bir itirazı yok. Müslümanlık adına böyle bir çıkış yapılacaksa önce kapitalizme karşı bir söz söylemek gerekir. Kapitalizm bir sömürü sistemidir. İslamla komünizm değil kapitalizm bağdaşmaz. Müslümanların ilk olarak kapitalizme karşı çıkması komünistlerle işbirliği yapması gerekir. Türkiye’nin bir mumaralı meselesi zengin ile fakir arasındaki uçurumdur. İktidarın 20 yıldır bununla ilgili bir şey yapmadı. Makas her geçen gün daha da açıldı. Zengin daha zengin fakir daha zengin oldu. Eski zenginlerle tarikat şeyhi, muhafazakârlar geçti. Değişen bir şey olmadı” dedi.

NE OLMUŞTU

İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan salondakilere 2023 seçimleri için kapı kapı dolaşma çağrısında bulunarak “Elbette her yenilik, devrim, reform türlü engellerle karşılaşacaktır. Benim karşımda şu anda muhafazakar devrimciler var. Ben muhafazakar devrimcilerle 2023'ü evelallah başarıyla bitireceğimize inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Odatv.com

İlahiyatçı yazardan Erdoğan’a yanıt: Kapitalizme abdest aldıranlardan ‘Devrimci Müslüman’ olmaz - Resim : 1
İhsan Eliaçık odatv TÜGVA Erdoğan