Hulusi Akar'dan NATO'ya uyarı: "Teröristlere desteğinizi kesin"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO müttefiklerini uyardı: "Teröristlere olan desteğinizi kesin, TSK varken sizin müttefikiniz, sizinle işbirliği yapabilecek güç Türkiye Cumhuriyeti Devleti."

Hulusi Akar'dan NATO'ya uyarı: "Teröristlere desteğinizi kesin"

Türk Silahlı Kuvvetleri, Pençe – Kılıç harekatı ile terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı YPG’ye bağlı 450’den fazla teröristi etkisiz hale getirildi.

F-16 savaş uçakları, SİHA’lar, obüsler, topçular ve tanklar, harekata katıldı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG, 13 Kasım’da terörist Ahlam Albashır’ın bıraktığı bomba ile biri 9 yaşında çocuk olmak üzere 6 vatandaşı katletti, 81 kişiyi yaraladı.

Daha sonra örgüt, 21 Kasım’da Gaziantep Karkamış’ta ilkokula ve liseye düzenlediği roket saldırısı ile katliam yaptı. Biri 5 yaşında çocuk olmak üzere 3 kişinin katledildiği saldırıda, 5 aylık hamile bir kadın dahil olmak üzere 10 kişi yaralandı.

Türkiye, meşru müdafaa hakkını kullanarak terör örgütüne karşılık verdi.

Örgüte ait hedefler bir bir vuruldu, 450’den fazla terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün finans kaynakları, sığınakları, mühimmat depoları, tünel girişleri, karargahları, ABD ile ortak talim merkezleri vuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kara harekatı sinyali verdi.

ABD, Türkiye’ye karşı çıktı ve terör örgütü YPG ile ortak ilişkisine vurgu yaptı: “YPG ve Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD’e karşı müttefikimiz. Türkiye, saldırılara son vermeli.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye’ye destek açıklaması yapmayan başta ABD olmak üzere NATO müttefiklerini uyardı, "teröre desteği kesin” dedi: “Teröristlere olan desteğinizi kesin, TSK varken sizin müttefikiniz, sizinle işbirliği yapabilecek güç Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Ne zaman nerede ne yapmak gerekiyorsa, yeri ve zamanı geldiğinde TSK bugüne kadar olduğu gibi gereğini yaptı, yapmaya devam edecek.”

SURİYE’NİN KUZEYİNDEKİ TERÖR YAPILANMALARI

Suriye’de 2011-2012’de başlayan ve her bölgeye yayılan iç savaş sırasında terör örgütü PKK mensupları, Suriye’ye geçerek YPG adlı yapılanmayı kurdu. YPG ve siyasi uzantısı PYD, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olarak faaliyet gösterdi. 2014’te bölgeyi işgal eden terör örgütü IŞİD, ABD hava kuvvetleri tarafından vurulduktan sonra YPG, bölgeyi ele geçirdi.

Suriye topraklarını silah zoruyla işgal eden ve tek taraflı sözde özerklik ilan eden YPG, daha sonra bölgedeki bin Amerikan askeri öncülüğünde kurulan, doğrudan Pentagon tarafından finanse edilen “Demokratik Suriye Güçleri” bünyesine katıldı.

Terör örgütü YPG’ye ve IŞİD’e karşı Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı ve Zeytindalı harekatlarını düzenledi. Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde, Türk sınırından 30 kilometre derinliğe kadar uzanan bir “güvenli koridor” kurmak istediğini birçok defa dile getirdi.

Bölgedeki baştta PKK/YPG olmak üzere terör örgütü yapılanmaları, Türkiye’ye yönelik birçok saldırıda bulundu.

2017’de Güvenpark’ta yapılan intihar saldırısının faili, YPG tarafından eğitilmişti.

Suriye'nin kuzeyi operasyonlarla terörden temizlendi

13 Kasım’da Taksim’i kana bulayan terörist Ahlam Albashır’ın da YPG’nin sözde istihbarat birimi tarafından eğitildiği ve görevlendirildiği ortaya çıktı.

Son olarak terör örgütü PKK/YPG, geçen hafta Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Ayn El Arab’tan roketli saldırı düzenledi. Saldırıda katledilen 3 vatandaştan birisi, 5 yaşındaki bir çocuktu.

Daha önce El Bab, Cerablus ve Afrin vilayetlerini terörden arındıran Türk Silahlı Kuvvetleri, YPG’nin bu terör eylemleri karşısında, Suriye’nin kuzeyinde adeta örgütün “kalesi” olarak nitelendirilen Ayn El Arab, Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerindeki terör örgütü hedeflerini havadan ve karadan vurdu.

Pençe Kılıç Hava Harekâtı dünya basınında... İsrail gazetesi vurulan  noktaları açıkladı! - Son Dakika Güncel Haberler

“Pençe Kılıç” adı verilen bu harekat ile şimdiye kadar 350’den fazla terörist etkisiz hale getirildi. F-16’ların ve SİHA’ların yanı sıra, yerli üretim çok namlulu roketatar sistemleri ve obüsler de harekata katkıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bölgeye kara harekatı yapılacağının sinyalini verdi.

El Bab'da Büyük operasyon öncesi önemli gelişme! Asker takviyesi !

ABD yetkilileri ise, ölen teröristler için taziye mesajı yayınladı ve Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Odatv.com

Suriye PKK ypg nato