Halk TV muhabiri açıkladı… İYİ Parti Sedat Peker için harekete geçti

İYİ Parti’nin, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) tecritte bulunan Sedat Peker için harekete geçtiği açıklandı. Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, “İYİ Parti'nin saygıdeğer yöneticilerinin müvekkilimin özgürlükleri için ve paylaşım yapabilmesi adına harekete geçtiklerini öğrendik” dedi.

Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, Halk TV'deki 'Şule Aydın ile Kayda Geçsin' programında İYİ Parti’nin Sedat Peker için birtakım girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Avşar, İYİ Parti'nin hamlesine ilişkin Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın’ın kendisine ilettiği mesajı paylaştı.

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın da program sırasında Seyhan Avşar'a şu mesajı attı:

“İYİ Parti'nin saygıdeğer yöneticilerinin müvekkilimin özgürlükleri için ve paylaşım yapabilmesi adına harekete geçtiklerini öğrendik. Sayın Peker'in videolarındaki ifşalar nedeniyle açılan davaların sahip çıkılması hususunda başka partilerin de sorumluluk üstleneceklerini düşünüyorum. Bu çok memnuniyet verici bir olay. Ben müvekkilimin anlatacaklarını bir yurttaş olarak duymak istiyorum, öğrenmek istiyorum. Anlatacaklarının ülkenin geleceği ve yarına dair temiz toplum ideali için çok değerli olacağını düşünüyorum.

Ancak kendisi dijital tecrit altındayken paylaşım yapılabilmesi mümkün değil. Bu yüzde sadece İYİ Parti yöneticilerinin girişimlerinin yeterli olmayacağını kendini muhalif olarak tanımlayan tüm kurumların tecritin kaldırılması için ılımlı ve olumlu katkılarını sunmalarını BAE yönetimine Türk halkının bu açıklamaları beklediği konusunda ikna etme çabası içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve Zafer Ümit Özdağ'ın gayretleri önemli. Ancak sadece onların değil tüm siyasetçilerin, gazetecilerin sürece katkı sağlaması kanımca var olan tecrit durumunu ortadan kaldırabilecektir."

Odatv.com

iyi parti sedat peker