"TRT spikeri kovuldu" iddiaları yalanlandı... Twitter hesabının altından ne çıktı

TRT Spor’da dün akşam yayınlanan Kanada-Fas maçının spikeri Alper Bakırcıgil, Dünya Kupası tarihindeki en erken golü firari FETÖ’cü Hakan Şükür’ün attığını hatırlatmasının ardından ikinci yarıda görevden alındı. TRT kaynakları, Bakırcıgil’in kurum tarafından uyarı aldığı ve işine devam ettiği bilgisini paylaştı. Öte yandan Alper Bakırcıgil adına açılan sahte hesabın daha önce Oya Başar ve Deniz Demir'i de taklit ettiği ortaya çıktı.

Kanada-Fas maçının spikeri Alper Bakırcıgil, Dünya Kupası tarihindeki en erken golü firari FETÖ’cü Hakan Şükür’ün attığını hatırlatmasının ardından ikinci yarıda görevden alındı. TRT kaynakları, Bakırcıgil’in kurum tarafından uyarı aldığı ve işine devam ettiği bilgisini paylaştı.

FIFA Dünya Kupası F Grubu’nda Kanada ile Fas milli takımları dün akşam karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı, TRT Spor naklen yayınladı. Maçın anlatımını üstlenen Alper Bakırcıgil, Hakim Ziyech’in 4’üncü dakikada attığı golün ardından Dünya Kupası tarihindeki en erken golün firari FETÖ’cü Hakan Şükür tarafından atıldığını hatırlattı. Bakırcıgil’in ifadesi kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu.

DEVRE ARASINDA GÖREVDEN ALINDI

Alper Bakırcıgil, bu hatırlatmanın ardından maçın devre arasında görevden alındı. İkinci devrede maçı Cüneyt Kıran anlatırken, dikkatli seyirciler Bakırcıgil’in maçtan alınmasını sosyal medyada paylaştı.

TRT KAYNAKLARI: KENDİSİNİ UYARDIK

TELE1’den Egehan Erkün’ün haberine göre TRT kaynakları, Bakırcıgil’in işine devam ettiğini ancak FETÖ’cü Hakan Şükür‘ü hatırlattığı için devre arasında spiker değişikliği yaptıklarını doğruladı. Bakırcıgil’in tekrar benzer bir hata yapmaması için kurum tarafından uyarıldığı belirtildi.

“OLUMSUZ ETKİLENMESİNİ İSTEMEDİK”

Devre arasında spiker değişikliği yapılmasına, söz konusu hatırlatmanın “uygun olmadığı” ve sosyal medyada tepki gerekçe gösterildi. TRT kaynağı, maç esnasında Bakırcıgil’in de psikolojik olarak olumsuz etkilenmemesi için bu kararın alındığını söyledi.

İŞİNE DEVAM EDİYOR

Twitter’da sahte hesaptan yapılan paylaşımın gerçeği yansıtmadığını belirten TRT yöneticisi, Bakırcıgil’in dün akşam Instagram hesabından görevine devam ettiğini açıkladığını aktardı. TRT kaynağı, Bakırcıgil ile ilgili “İşten ayrılmasına yönelik bir tasarrufumuz yok” dedi.

SAHTE HESAPTAN PAYLAŞIM YAPILDI

Her olayda olduğu gibi spiker Alper Bakırcıgil adına da sahte bir hesap açıldı. Bakırcıgil’i taklit eden sosyal medya hesabı, maçın ardından yaptığı paylaşımda, “Uzun yıllar gururla çalıştığım TRT kurumundan bugün yaşanan olay sonrasında ilişkim kesilmiştir.. Ayrılıklar da sevdaya dahildir. Yeniden görüşmek dileğiyle hoşça kalın.” paylaşımını yaptı. Ancak hesabın Alper Bakırcıgil’e ait olmadığı öğrenildi.

"TRT spikeri kovuldu" iddiaları yalanlandı... Twitter hesabının altından ne çıktı - Resim : 1

DENİZ DEMİR ADINA DA HESAP AÇILMIŞTI

TRT spikeri Deniz Demir de 29 Ekim 2022’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yılı kutlamalarını anlatırken yaptığı bir konuşma, sosyal medyada troller tarafından hedef alınmıştı. Demir adına da sosyal medyada bir hesap açılmış, Demir’in işten çıkarıldığı iddia edilmişti. Deniz Demir iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı.

Alper Bakırcıgil adına açılan hesap daha önce Deniz Demir'i de taklit etmişti.

"TRT spikeri kovuldu" iddiaları yalanlandı... Twitter hesabının altından ne çıktı - Resim : 2

OYA BAŞAR'I DA TAKLİT ETMİŞTİ

Alper Bakırcıgil adına açılan hesap daha önce oyuncu Oya Başar'ı da taklit etmişti.

"TRT spikeri kovuldu" iddiaları yalanlandı... Twitter hesabının altından ne çıktı - Resim : 3

Odatv.com

dünya kupası Katar Fas kanada hakan şükür FETÖ futbol fetullah gülen