Günlerce konuşulan yangınlar böyle başladı... Kameralara yakalandı... Orman Genel Müdürlüğü ne yanıt verdi

Bodrum'da çekildiği iddia edilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Bir vatandaşın ormanlık bir alanı yakmaya çalıştığı iddia edilen görüntüler kısa sürede yayıldı. Orman Genel Müdürlüğü'nden görüntülerle ilgili açıklama geldi

Sosyal medyada, Bodrum’da koydaki bir kişinin ağaçları tutuşturmaya çalıştığı iddia edilen görüntüler paylaşıldı. Bu görüntüler son yıllarda meydana gelen birçok büyük orman yangınlarını akıllara getirdi.

21 Haziran 2022 tarihinde Marmaris’te çıkan yangın için de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir sabotaj eylemi olduğunu söylemişti.

Bununla birlikte devam eden günlerde 24 Haziran’da Marmaris’teki orman yangınını çıkaran şahıs tutuklanmıştı.

Türkiye’de geçen yıl Marmaris dahil Ege ve Akdeniz bölgelerinde çıkan orman yangınlarında da on binlerce hektarlık alan yanmıştı. 2020 ve 2021 yılında meydana gelen orman yangınlarını “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” isimli bir grup üstlenmişti.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YANIT VERDİ

Bununla birlikte sosyal medyada yayılan görüntüye Orman Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi. Genel Müdürlük söz konusu video ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Karadan ve denizden gerçekleştirdiğimiz araştırmalara göre video içeriğine benzer bir arazı yapısı ve ateş yakma durumuna rastlanmamıştır. Vatandaşlarımız bu gibi durumlarda 112 ve 177’den ihbarda bulunabilir ve konum bilgilerini ekiplerimize ulaştırabilirler.

Bu tür teyide muhtaç, dezenformasyon oluşturan yayınları, kamuoyu ile paylaşmadan önce daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.”

Odatv.com

bodrum yangın orman orman genel müdürlüğü