FETÖ itirafçısı kurdukları kumpası anlattı: Kamerasız mekanları tercih ettik

FETÖ itirafçısı S.E., jandarmaya kurdukları kumpasları ayrıntılarıyla anlattı. Hedefe koydukları personeller için asılsız ihbarlarda bulunduklarını itiraf eden S.E., hazırlanan karalama mektubunu, önceden Wİ-Fİ şifresi bilinen mekanlardan BİMER veya CİMER’e mail ile gönderdiklerini söyledi. Ayrıca S.E. 15 Temmuz gecesi kendisine "Arkadaşlar darbe yapıyoruz" mesajı geldiğini belirtti.

FETÖ itirafçısı kurdukları kumpası anlattı: Kamerasız mekanları tercih ettik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ’nün jandarma yapılanmasında mahrem imam olan S.E. hakkında dava açtı. İtirafçı olan S.E., örgütün kendinden olmayan jandarma personeliyle ilgili yaptığı operasyonları anlattı.

BİM'E GÖNDERİLİYOR

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan S.E.’nin itiraflarına göre, sulandırma ve şikayet edilecek kişiyle ilgili taslak mektup hazırlanıyor. Bu mektup, örgütün fişlemeler için kurduğu “Bölge İstihbarat Mesulü (BİM)” yapısının temsilcisine gönderiliyor. Sonrasında ise yapılan bu işlem, jandarma personelinin bilgilerinin depolandığı katalog programına işleniyor.

İŞ YERİNE GİRMEDEN GÖNDERİN

Yeni Şafak'ın aktardığına göre, Ankara’daki sözde Bölge İstihbarat Mesulü merkezi, CİMER ve BİMER’e gönderilecek mektupta, ihbarı yapanın deşifre olmaması için alınacak tedbirleri belirlemiş. S.E., bu tedbirleri madde madde şu şekilde sıraladı:

-Telefon veya tablet üzerinden hazırlanan şikayet ve sulandırma mektubunun evde gönderilmesine izin verilmiyor.

-Şahsi cep telefonu evde bırakılacak, toplu taşıma aracıyla ya da yürüyerek, insanların kalabalık olduğu ortamlara gidilecek.

-Deşifre olmayı engellemek için kış aylarında bere ve atkı, yaz aylarında ise güneş gözlüğü veya şapka takılacak.

-Wİ-Fİ şifresi önceden bilinen ve güvenlik kamerası olmayan kafe, restoran veya işyerinin önünden geçerken, mektup metni kısa süre içerisinde ilgili yerlere (BİMER, CİMER) online olarak gönderilecek ve yola devam edilecek.

-İşyeri içerisine kesinlikle girilmeyecek ve önünde kısa süreli durulacak.

"ARKADAŞLAR DARBE YAPIYORUZ"

S.E., FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırası ve sonrasıyla ilgili de bilgiler verdi. 15 Temmuz akşamı kendisinden sorumlu örgüt mensubuyla oturdukları sırada Viber programı üzerinden darbe mesajının geldiğini anlatan S.E. “Temsilci Ender kod adlı kişiden saat 21.00 sıralarında gelen mesajda, ‘arkadaşlar darbe yapıyoruz, öğrencilere (askeri personel) söyleyin görev yerlerinde beklesinler, talimatlar resmi olarak yukarıdan gelecek. Devlet başa kuzgun leşe’ yazıyordu. Darbe bastırılmaya başlayınca örgütle bir bağlantısının olmadığı yönünde birçok mesaj geldi” dedi.

Odatv.com

BİMER cimer kamera itiraf FETÖ