FETÖ'cüleri çıldırtan seçim

Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Selçuk Sevgel INTERPOL Avrupa Kıtası delegesi seçildi. FETÖ'cüler sosyal medyada karara tepki gösterdi. Odatv güvenlik uzmanı, emekli polis müdürü Feramuz Erdin, Sevgel'in seçilmesinin Türkiye'nin yaptırım gücünü artıracağını söyledi.

FETÖ'cüleri çıldırtan seçim

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Interpol’ün 89'uncu Genel Kurul Toplantısı, başkan ve delege seçimleri tamamlandı. 3 gün süren toplantıda yapılan seçimler sonucunda Interpol Başkanlığı'na delegelerin yüzde 69.9 oyunu alan Birleşik Arap Emirlikleri'nden Ahmed Nasser Al Raisi seçildi.

İcra Komitesi Avrupa Kıtası üyeliğine ise Türkiye'nin adayı Interpol Dairesi Başkanı Selçuk Sevgel seçildi.

Sevgel'in seçilmesine sosyal medyada FETÖ'cü hesaplar ve isimler tepki gösterdi.

Odatv güvenlik uzmanı ve emekli polis müdürü Feramuz Erdin, Sevgil'in seçilmesinin önemli olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Interpol uluslararası adli yardımlaşma ve polis teşkilatları arasındaki koordinasyonu sağlamada çok önemli bir fonksiyona sahiptir. En bilinen fonksiyonu da Kırmızı Bülten gibi uluslararası yakalama müzekkerelerini işleme koymasıdır.

Interpol Genel Kurulu'nun bu yıl İstanbul’da düzenlenmesi başını FETÖ'cülerin çektiği bir grup tarafından sosyal medyada çokça eleştiriliyordu. Sebep olarak da Türkiye'nin antidemokratik bir ülke olması gösteriliyordu.

RAHATSIZLIKLARININ NEDENİ

Interpol Genel Kurulu'nda Türk Interpol Daire Başkanı'nın 3 yıllığına Avrupa delegesi olarak seçilmesi Türkiye'nin yaptırım gücünü artıracağı gibi tezlerini daha kuvvetli savunmasını sağlayacaktır.

Şimdiye kadar Türkiye'den gelen kırmızı bülten taleplerinin sorgusuz sualsiz reddedildiğine dair Türkiye'nin şikayeti vardı.

Muhtemelen FETÖ'cülerin eskiden kalan bu etkisi ortadan kalktığı için zemin kaybetmeleri rahatsızlık yaratacaktır.

Bundan sonra PKK ve FETÖ ile yakalama müzekkerelerinin işleme konmaya başlanması beklenmelidir. Yaşanan telaşın nedeni bu olabilir."

Odatv.com

FETÖ selçuk sevgel Interpol feramuz erdin