MİT'in ilk mahrem imamı Murat Karabulut Fethullah Gülen'le birlikte Yenimahalle yerleşkesini dolaştı

Elazığ'da başlayan FETÖ yolculuğu Almanya'da bitti. Örgütte Doktor Sinan kod adıyla biliniyordu. Murat Karabulut Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ilk mahrem imamıydı. Fethullah Gülen'le birlikte MİT yerleşkesinin etrafını dolaştılar.

MİT'in ilk mahrem imamı Murat Karabulut Fethullah Gülen'le birlikte Yenimahalle yerleşkesini dolaştı

Doktor Sinan kod adlı Murat Karabulut, 1968 yılında Elazığ'da doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kimya Bölümü'nden mezun oldu. Küçük yaşlardan itibaren FETÖ'nün tedrisatından geçen Murat Karabulut, örgüt içinde genç yaşta mahrem imam seviyesine yükseldi. Örgütün a takımından Mustafa Özcan'a yakın bir isim olduğu bilinen Murat Karabulut Milli İstihbarat Teşkilatı'nın ilk mahrem imamı oldu. MİT'in mahrem imamı görev bizzat Fethullah Gülen tarafından verildi. Odatv'nin ulaştığı bilgilere göre Murat Karabulut'a bu görev verildikten sonra Fethullah Gülen ile birlikte MİT'in Yenimahalle yerleşkesinin etrafını arabayla dolaştılar. Bu esnada Fethullah Gülen dualar okudu.

Fethullah Gülen'e her zaman yakın isim olan Murat Karabulut Doktor Sinan kod adı dışında Tahir ve Mahmut kod adlarını da kullandı. Her zaman takım elbise giyen Murat Karabulut'un böyle yapmasının nedeni de Fethullah Gülen'di. Fethullah Gülen, Murat Karabulut'a takım elbise hediye ederek, böyle giyinmesini söyledi. Bu olaydan sonra Murat Karabulut sürekli takım elbise giymeye başladı.

GÖSTERMELİK ŞİRKET
Murat Karabulut, polis imamı Kozanlı Ömer'in (Osman Hilmi Özdil) sigorta şirketi sahibi olup da aslında sigorta işiyle uğraşmaması gibi kâğıt üzerinde akrabasına ait Cavga adlı bir şirkette çalışıyordu, ancak gerçekte bu şirketin işleriyle uğraşmıyordu. Tek işi FETÖ'nün MİT'e yönelik faaliyetleriyle ilgilenmekti.

İLK DEFA HANEFİ AVCI YAZDI

Murat Karabulut'un adını ilk kez emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Haliç'te Yaşayan Simonlar kitabında yazdı. Tüm kamuoyu bu kitapla birlikte Murat Karabulut'un adını öğrendi. Hanefi Avcı kitabında, 2007 yılında FETÖ'nün Emniyet imamı Osman Hilmi Özdil ve MİT imamı Murat Karabulut'un ABD'ye giderken FBI tarafından gözaltına alınıp sorgulandığını yazdı. 2010 yılında yayımlanan bu kitap büyük ses getirmişti. Ancak, FETÖ o kadar güçlü hale gelmişti ki Murat Karabulut'un isminin ifşa olmasına rağmen MİT imamı olarak görevine devam etti.

KUMPASLARDA ETKİN ROL OYNADI

Emniyet imamı Osman Hilmi Özdil ile birlikte FETÖ'nün kumpas operasyonlarında etkin görev alan Murat Karabulut, Türkiye'deki son operasyonunu da 17-25 Aralık sürecinde yaptı. 17-25 Aralık operasyonunun baş mimarlarından birisi olan Murat Karabulut, bu operasyonun MİT ayağını, içerdeki örgüt elemanlarıyla yürüttü.

YURTDIŞINA KAÇTI

Devletin FETÖ ile etkin mücadele kararı almasının ardından örgütün gaygubet kararı almasıyla birlikte birçok isim yer altına geçti. Murat Karabulut ise ailesiyle birlikte 2014 yılının şubat ayında yurtdışına kaçtı. Yurtdışına gittikten sonra örgütün Asya imamı olan Murat Karabulut'un, Almanya'da yaşadığı biliniyordu.
Güvenlik kaynakları sosyal medyada yer alan Murat Karabulut'un kanserden öldüğüne yönelik ortaya çıkan haberin doğru olduğu görüşünde. Ancak ölümüyle ilgili henüz kesin bir bilgiye ulaşılamadı.


Masum Gök
Odatv.com

MİT Murat Karabulut