Erdoğan kazanımları saydı, AKP cesaret vurgusu yaptı... AKİT neden rahatsız

Yeni Akit gazetesi, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 99'uncu yıl dönümünde "Lozan hezimetinin 99. yıl dönümü" başlıklı bir haber yayınladı.

Erdoğan kazanımları saydı, AKP cesaret vurgusu yaptı... AKİT neden rahatsız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 99'uncu yıl dönümünün idrak edildiğini belirterek, "Lozan Barış Antlaşmasıyla kara sınırlarımız çizilmiş, kapitülasyonlar kaldırılmış, Yunanistan'da kalan Türk azınlığının hakları güvenceye alınmış, kıyılarımıza yakın Yunan adalarının gayri askeri statüsü teyit edilmiştir." ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarıyla verdiği mücadele hala aynı dirilikle Cumhuriyetimize ve demokrasimize yol gösteriyor. Rahmet ve şükranla anıyoruz. Lozan Barış Antlaşması'nın imzalandığı günden bugüne geleceğe aynı cesaretle yürüyoruz. "dedi.

Yeni Akit gazetesi ise "Lozan hezimetinin 99. yıl dönümü" başlıklı haberinde Lozan Barış Antlaşması için "Bugün, milli mücadele sonrası hiçbir diplomatik bilgi ve becerisi olmayan İsmet İnönü’nün Türkiye’yi temsilen başdelege olarak imzaladığı Lozan Antlaşması’nın 99. yıl dönümü." ifadelerini kullandı.

Odatv.com

recep tayyip erdoğan yeni akit Lozan Barış Antlaşması