Erdoğan "Kararlıyız" diyerek açıkladı: Sınırda adım adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bu harekatlarla adım adım ülkemizi, sınırları ötesinden başlayarak her karışıyla güvenli hale getirmekte kararlıyız."

Erdoğan "Kararlıyız" diyerek açıkladı: Sınırda adım adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası ve Afşar Barajı açılış töreninde konuştu.

350'den fazla PKK'lı ve YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği Pençe - Kılıç harekatı mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ötesinde özellikle Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn El Arab bölgelerine kara harekatı yapılabileceğinin sinyalini bir kez daha verdi: "Bu harekatlarla adım adım ülkemizi, sınırları ötesinden başlayarak her karışıyla güvenli hale getirmekte kararlıyız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Konya’daki bir barınakta köpeklerin kürek ile darp edilerek öldürülmesi olayına ilişkin açıklamalarda bulundu: “Sorumlular tutuklanmış, bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır. Bu konunun da yasal takipçisi olacağımızdan kimse şüphe etmesin."

SURİYE’NİN KUZEYİNDEKİ TERÖR YAPILANMALARI

Suriye’de 2011-2012’de başlayan ve her bölgeye yayılan iç savaş sırasında terör örgütü PKK mensupları, Suriye’ye geçerek YPG adlı yapılanmayı kurdu. YPG ve siyasi uzantısı PYD, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olarak faaliyet gösterdi. 2014’te bölgeyi işgal eden terör örgütü IŞİD, ABD hava kuvvetleri tarafından vurulduktan sonra YPG, bölgeyi ele geçirdi.

Suriye topraklarını silah zoruyla işgal eden ve tek taraflı sözde özerklik ilan eden YPG, daha sonra bölgedeki bin Amerikan askeri öncülüğünde kurulan, doğrudan Pentagon tarafından finanse edilen “Demokratik Suriye Güçleri” bünyesine katıldı.

Terör örgütü YPG’ye ve IŞİD’e karşı Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı ve Zeytindalı harekatlarını düzenledi. Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde, Türk sınırından 30 kilometre derinliğe kadar uzanan bir “güvenli koridor” kurmak istediğini birçok defa dile getirdi.

Bölgedeki baştta PKK/YPG olmak üzere terör örgütü yapılanmaları, Türkiye’ye yönelik birçok saldırıda bulundu.

2017’de Güvenpark’ta yapılan intihar saldırısının faili, YPG tarafından eğitilmişti.

Suriye'nin kuzeyi operasyonlarla terörden temizlendi

13 Kasım’da Taksim’i kana bulayan terörist Ahlam Albashır’ın da YPG’nin sözde istihbarat birimi tarafından eğitildiği ve görevlendirildiği ortaya çıktı.

Son olarak terör örgütü PKK/YPG, geçen hafta Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Ayn El Arab’tan roketli saldırı düzenledi. Saldırıda katledilen 3 vatandaştan birisi, 5 yaşındaki bir çocuktu.

Daha önce El Bab, Cerablus ve Afrin vilayetlerini terörden arındıran Türk Silahlı Kuvvetleri, YPG’nin bu terör eylemleri karşısında, Suriye’nin kuzeyinde adeta örgütün “kalesi” olarak nitelendirilen Ayn El Arab, Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerindeki terör örgütü hedeflerini havadan ve karadan vurdu.

“Pençe Kılıç” adı verilen bu harekat ile şimdiye kadar 350’den fazla terörist etkisiz hale getirildi. F-16’ların ve SİHA’ların yanı sıra, yerli üretim çok namlulu roketatar sistemleri ve obüsler de harekata katkıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bölgeye kara harekatı yapılacağının sinyalini verdi.

ABD yetkilileri ise, ölen teröristler için taziye mesajı yayınladı ve Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Odatv.com

Suriye konya recep tayyip erdoğan PKK ypg