Erdoğan'ın sevdiği şarkının yazarı hangi partiye katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en sevdiği şarkının yazarı Aşkın Tuna, CHP’ye katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşkın Tuna'nın yazdığı 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' parçasını sık sık mitinglerinde kullanmakla birlikte bazen kendi de seslendiriyor.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın aktardığına göre hafta sonu CHP’ye üye olan Aşkın Tuna’nın rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

Tuna, ‘Devlerin aşkı büyük olur’ ve ‘Sensiz sabah olmuyor’ gibi popüler şarkılarında bulunduğu bin 500'den fazla esere sahip.

AŞKIN TUNA KİMDİR

Besteci, Şair, Söz Yazarı, Vokalist. 1957 yılında, İstanbul'da doğdu. Unutulmaz şarkıların besteci olarak ünlendi. Haydarpaşa Sanat Okulu'nda okuyan şair, 1975 yılında Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu'nu kazandı. Dört yıl süreyle Ankara'da kaldı.

Sektörde 1400 üzerinde şarkı sözü mevcut olan şairin eserlerini birçok ünlü sanatçı seslendirmiştir. Tuna, şiir ve şarkı sözü yazmaya devam ediyor.

1975 yazdığı şakı sözleri için Erol Sayan’a gitti. Onun önerileriyle yeni şarkı sözleri yazdı. Daha sonra Fethi Karamahmutoğlu’ndan güfte dersleri aldı. Hece ve zengin kafiyeleri öğrendi. Fethi Hoca “Sen bende ki her şeysin” güftesini besteledi bu ilk bestelenmiş güftesiydi.

1977 yılında, aşık olup kendisi için, “Bana Herşey Seni Hatırlatıyor” gibi birçok şiir yazdığı Tv sunucusu Pınar Kalyoncuoğlu ile evlendi, çiftin Tuna Can adlı bir oğulları var.

Kitapları:

Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda (Şiirler ve şarkı sözleri, 2002), Bir Büyük Aşkın Olsun (2015)

Odatv.com

aşkın tuna kimdir beraber yürüdük biz bu yollarda cho aşkın tuna Tayyip Erdoğan