Erdoğan'dan seçim gafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli Restorasyonu Tamamlanan Aydos Kalesi ve Sultan Korusu Açılış Töreni’ne katıldı. 2023 seçimleri ile ilgili konuşan Erdoğan erken seçim tarihi olan 14 Mayıs yerine 14 Haziran dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul Sultanbeyli Meydanı’nda, Sultanbeyli Restorasyonu Tamamlanan Aydos Kalesi ve Sultan Korusu Açılış Töreni’ne katıldı.

Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan şöyle konuştu:

“İstanbul’un her meselesinin çözümüne dört elle sarıldık. Şayet, kendi halinde devam etse, ulaşımıyla suyuyla, çöpüyle, kanalizasyonuyla, arıtmasıyla, elektriğiyle, doğalgazıyla velhasıl tüm altyapısıyla ayakta duracak mecali olmazdı. Ama İstanbul’u biz yeniden ayağa kaldırdık. Biz gelmeden önce ne vardı İstanbul’da? Çöp, çukur, çamur. CHP bu demek. Bay bay Kemal’e 14 Mayıs’ta dersi vermeye hazır mısınız? Yandaşlarına dersi vermeye hazır mısınız? Ben size inanıyorum. Size güveniyorum.

Fatih, karadan kadırgaları yürüttü. Onun torunları olarak Marmaray’ın altından raylı sistemi yürüttük. Bay bay Kemal, var mı böyle bir eseriniz? Yanındakiler var mı böyle bir eseriniz? Büyükşehirler var elinizde. Bu Büyükşehirlerde ne yaptınız ya, söyleyin. ‘Şunu yaptık’ deyin. Hiç. İstanbul susuz muydu? İstanbul’a suyu 110 kilometreden Istranca Dağları’nı delerek biz getirmedik mi? Kardeşlerim, bu bölgeler susuz değil miydi? Buralar da susuzdu. Ta Sakarya’dan aynı şekilde suyu biz getirmedik mi? Biz laf üretmedik, iş ürettik, iş.

"14 HAZİRAN'DA YENİDEN BİR UYANIŞ OLACAK"

Tek parti özentisi faşist zihniyetin, rahmetli Menderes’in, yarın Aydın’dayım, Menderes’in oradayım yani, ‘Yeter, söz milletindir’ diyerek milletimiz adına sergilediği meydan okumayı aradan geçen üç çeyrek asra rağmen hâlâ hazmedemediğini görüyoruz. Esasen de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mızdan başlayarak milletimizle birlikte bunlara karşı girdiğimiz her seçim, kazandığımız her başarı yeni bir meydan okumaydı. Ülkemizin 14 Mayıs’ta gireceği seçimlerde küresel güçleri arkasına alarak yeniden tek parti faşizmini hortlatmak isteyen zihniyete karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz.”

Bununla birlikte Erdoğan açılış töreni esnasında “Sizin bu aşkınız var, bu heyecanınız var ya, 'aşkınan koşan yorulmaz'. Yorulmayacağız. 14 Haziran yeniden bir uyanış olacak. Yeniden bir diriliş olacak. Sandıkları siz patlatacaksınız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceden belirtti erken seçim tarihi olan 14 Mayıs yerine 14 Haziran demesi dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan’ın telaffuz ettiği 14 Haziran 2023 tarihi çarşamba gününe denk geliyor.

Odatv.com

Erdoğan