Erdoğan’dan ABD’ye: “İcazete ihtiyaç yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan’a ihraç edilen 3. MİLGEM korvetinin denize indirilme töreninde konuştu: “Kendilerine saldırı olunca on binlerce kilometre öteden gelip ortalığı yıkanlar bize sükunet önermesin. Kimsenin icazetine ihtiyacımız yok.”

Erdoğan’dan ABD’ye: “İcazete ihtiyaç yok”

Pençe – Kılıç operasyonu ile 360 PKK’lı ve YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

ABD makamları, “Türkiye’nin omzuna ağır bir yük biner, karşılığı olur. ABD askerlerinin de hayatı tehlikeye girdi. Suriye’nin kuzeyinde istikrarı bozacak eylemlere karşıyız” dedi, ölen PKK’lı ve YPG’li teröristler için taziye mesajı yayınladı.

Erdoğan’dan ABD’ye: “İcazete ihtiyaç yok” - Resim : 1

2018’de Pakistan’la imzalanan MİLGEM projesi kapsamında, Pakistan 4 adet MİLGEM korvet sınıfı savaş gemisi satın aldı. Bu gemilerin 2 tanesi Türkiye’de üretilirken, diğer 2’sinin üretimi Pakistan’da başladı.

Bu gemilerin 3.sü olan Hayber’in suya indirilme töreni düzenlendi.

Erdoğan’dan ABD’ye: “İcazete ihtiyaç yok” - Resim : 2

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in de katıldığı ve askeri törenle karşılandığı suya indirme töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu.

İCAZETE İHTİYAÇ YOK

ABD’nin, terör örgütü PKK ve YPG’ye karşı yürütülen açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, Amerika’nın Afganistan ve Irak işgallerine vurgu yaparak, “Kimse bize sükunet önermesin” dedi: “Kendilerine saldırı olunca on binlerce kilometre öteden gelip ortalığı yıkanlar bize sükunet önermesin. Kimsenin icazetine ihtiyacımız yok.

DEAŞ'la mücadele kisvesi altında bölücü örgütün Suriye uzantısına silaha boğanlar bize ders veremez. İnsanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını soruyoruz, soracağız.

Kimse bizden teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin. Türkiye, terörü kaynağında yok etme stratejisini devam ettirmekte kararlıdır.”

Erdoğan’dan ABD’ye: “İcazete ihtiyaç yok” - Resim : 3

SAVUNMA SANAYİSİNDE HEDEF SÜPER LİG

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Savunma sanayi alanında Türkiye'yi dünyanın süper liginde ilk sıralara taşıyana kadar durmayacak, mücadelemizi sürdüreceğiz."

Odatv.com

recep tayyip erdoğan Pakistan MİLGEM ABD PKK ypg