En kalabalık terörist grubun başındaydı: MİT operasyonuyla halledildi

MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'deki en kalabalık gruplarından sözde Çavreş tugayının sorumlusu Nejdet Dağlarer etkisiz hale getirildi.

Geli Serhat kod Nejdet DAĞLARER, Türkiye’de gösterdiği faaliyetler ve Suriye’de TSK’ya yönelik eylemleri nedeniyle Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hedef listesine girmişti.

Terör örgütü PKK’nın kırsal kadrolarına 2009’da katılan Nejdet DAĞLARER 2012 yılında Hakkari’nin İran sınırında yer alan Şemzinan bölgesinde silahlı faaliyetlerine devam etti. Bölgede bulunduğu süre zarfında güvenlik güçlerimizle girdiği bir çatışmada elinden yaralandı.

Türkiye içerisindeki faaliyetlerinden sonra 2016 yılında Irak’a, oradan da Suriye’ye geçen Nejdet DAĞLARER, uzun bir süre Halep bölgesinde faaliyet gösterdi. Suriye’deki terörist faaliyetleri esnasında Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtlarında yönlendirici olarak aktif rol aldı.

En kalabalık terörist grubun başındaydı: MİT operasyonuyla halledildi - Resim : 1

2020 yılında sözde Kobani (Ayn El Arab) Eyaleti Tünel ve Mevzilendirme Sorumlusu olan Geli Serhat kod Nejdet DAĞLARER, etkisiz hale getirildiği esnada örgütün kırsal kadrolarından müteşekkil Çavreş Tugayı’nın sözde sorumlusuydu.

En kalabalık terörist grubun başındaydı: MİT operasyonuyla halledildi - Resim : 2

Güvenlik kaynakları; Suriye’deki en kalabalık terörist birliklerden biri olan Çavreş Tugayı Sorumlusu’nun etkisiz hale getirilmesinin, örgütün Suriye’deki yapısına ciddi zarar verdiğini belirtiyor.

OCAKTAN BU YANA TERÖR ÖRGÜTÜNDEN KAÇARAK TESLİM OLAN TERÖRİST SAYISI 101 OLDU

İçişleri Bakanlığı, 3 terör örgütü mensubunun ikna yoluyla teslim olduğunu, bu yıl PKK'dan kaçarak teslim olanların sayısının 101'e yükseldiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları sonucunda PKK'dan kaçan 3 terör örgütü mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Teslim olan örgüt mensuplarının 2003, 2014 ve 2022 yıllarında terör örgütüne katıldıkları, Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttüklerini tespit edildi.

1 Ocak 2022'den bu yana ikna yoluyla teslim olan teröristlerin sayısı 101'e yükseldi.

Odatv.com

MİT PKK Suriye