Diyarbakır rekor kırıyor

Diyabakır'daki turizm kurumları ve seyahat acenteleri ise bu yıl 3 milyon turistin geleceğini öngörüyor...

Diyarbakır rekor kırıyor

Bu yıl bayram tatilinde Diyarbakır, Mardin ve Urfa’yı ziyaret eden turist sayısında büyük artış yaşandı. Diyarbakır’ı bir hafta içerisinde 100 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Ziyaretçiler arasında diasporadan da turistler bulunuyor. Ziyaretçilerin bir kısmı Kuzey Irak’tan geliyor.

Diyabakır'daki turizm kurumları ve seyahat acenteleri ise bu yıl 3 milyon turistin geleceğini öngörüyor. Şehrin tarihi dokusu ve mimarisini yakından keşfetmeye gelenler arasında İsrailli turist kafilesi ile Almanya’dan gelen büyük çoğunluğu Ermeni, Kürt ve Türk turistlerden oluşan bir grup “Diyarbakır’ın dokusuna büyülendiklerini ve burada aldıkları zevki başka hiçbir şehirde alamadıklarını” söyledi.

Almanya’dan gelen turistlerden Hamparsun Biros Rûdaw Diyarbakır ile ilgili duygularını şöyle anlattı:

“Diyarbakır'a hakkında anlatılan şeylere göre korkarak geldim yani. Ama umduğumdan çok daha güzeldi. Herkesin görmesini tavsiye ederim.”

Almanya’dan gelen bir başka turist kafilesinde yer alan turist ise şehrin güzelliğini şu sözlerle dile getirdi:

“Tarihi dokusu çok güzel. Umduğumuzdan daha güzel. Almanya'dan geliyoruz. İlk gelişimiz. Arkadaş grubumuza akşama bir grup daha katılacak. On iki kişiyiz. Güzel şeyleri görüp yaşayacağımızı umut ediyoruz.”

OTELLERDE YER YOK

Ziyaret eden turistler arasında Diasporadan Diyarbakır’ı ziyarete gelen bir Türk turist ise “Almanya’nın Dortmund kentinden geliyoruz. Geçtiğimiz yıl Mersin’e gitmiştik. Ama bundan böyle Diyarbakır’a geleceğiz. İnsanı, yemeği, her şeyi çok güzel” diye konuştu.

Kuzey Irak’ın Erbil kentinden ziyarete gelen Ahmed Remzi Diyarbakir ile ilgili “Diyarbakır çok güzel bir yer. Daha önce de birçok kez ziyaret etmiştim. Eşim ve ailemle birlikte birçok kez geldik” dedi.

Diyarbakır Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Edip Paçal 2022 yılında Diyarbaıir, Urfa ve Mardin’ 3 milyon turisti ağırlayacağını beklediklerini ve bu bölgeye gelen turistlerin gezi programında üç ilin de tarihi yerlerini gezmek olduğunu söyledi. Bölge turizminde bu sene bir patlama olduğunu belirten Paçal, “Böyle bir patlamayı bekliyorduk fakat, böyle bir aşamada olacağını hiç düşünmemiştik. Şuanda Diyarbakır'da hemen hemen tüm oteller şortta. Yani otellerde yer yok. Bu da beraberinde turizm için yeni altyapı ve yeni yatırımlar getirecektir” diye konuştu.

Odatv.com

turizm Diyabakır