Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması: Yaş sınırı yok, 2 milyon 250 bin vatandaşı kapsıyor

Milyonların gözü kulağı olan EYT ile ilgili beklenen açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor. Yaş sınırı uygulanmayacaktır. Mali çalışmaları da yaptık. Hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş hazırlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması: Yaş sınırı yok, 2 milyon 250 bin vatandaşı kapsıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor. Yaş sınırı uygulanmayacaktır. Mali çalışmaları da yaptık. Hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş hazırlıyoruz" dedi.

EYT'lilere ilişkin düzenleme kapsamında Beştepe'de toplantı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katıldığı zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bugün Emeklilikte Yaşı bekleyenlerle ilgili müjde ile huzurunuzdayım. EYT düzenlemesi, uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Bizden önceki dönemde atılan adımları ülkemizin hakikatlerine uygun şekilde 2008'de uygun hale taşıdık. Bugün de 1999 öncesi işe başlayan çalışanlarımızın emeklilik yaşıyla ilgili beklentileri karşılayan adımın müjdesiyle kendilerini desteği sergilemeye gidiyoruz. 20 yıl çalışmış kişinin emekli maaşı alabileceği bir sistemin sürdürülebilir olmadığına inanıyoruz. Amaç çalışanın hakkının tesliminin önüne geçmek değildi. Tam tersine konuyu incelemeden taahhüt altına girmek istemedik. İlgili kurumlarımıza talimatı vererek çalışma başlattık. Sabit gelirli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu artışlarla gösterdik. Asgari ücret rakamı da bu iradenin tezahürüdür. Devlet için fedakarlık anlamına gelen düzenlemeyle sistemi tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtacağımıza inanıyorum. Her zaman olduğu gibi düzenlemeyi de milletimize adıyoruz.

YAŞ SINIRI UYGULANMAYACAK

- Ülkemizde emekli olabilmek için 3 şartı tamamlamak gerekiyor.

-Yaş şartı olmadan imkan sağlayan düzenleme eski sistemdeki mevcut herkes için geçerli kılıyoruz. Bu düzenleme çıktığında 6 milyon emekli varken bugün 13 milyona hizmet veren Türkiye'ye ulaştık.

-2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor.

-Yaş sınırı uygulanmayacaktır.Mali çalışmaları da yaptık.

-Hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş hazırlıyoruz. Emekli olanların bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

-Her vatandaşımızın tecrübesine ihtiyacımız var. Prim ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için teşvik getiriyoruz.

Düzenlemenin ülkemize, hak sahipleri ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Erdoğan'ın açıklamasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması: Yaş sınırı yok, 2 milyon 250 bin vatandaşı kapsıyor - Resim : 1

NEBATİ'DEN AÇIKLAMA

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, EYT’de yaş sınırı uygulamama kararı aldık. Mali boyutunda asla fedakarlıktan kaçınmadığımız bu düzenleme ile birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Hayırlı olsun! Teşekkürler Erdoğan"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması: Yaş sınırı yok, 2 milyon 250 bin vatandaşı kapsıyor - Resim : 2

BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Erdoğan'ın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Geçmişten kalma devasa sorunları bir bir çözmeye, bir sosyal devlet olma bilinciyle emeğe sahip çıkmaya devam ediyoruz. EYT meselesini yaş sınırı olmadan çözüyoruz! Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması: Yaş sınırı yok, 2 milyon 250 bin vatandaşı kapsıyor - Resim : 3

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT ile ilgili açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından da konuya ilişkin paylaşımlarda bulundu. EYT açıklamalarını gösteren bir görsel paylaşan Erdoğan, "Yaş şartı aranmadan yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımızın daha emekli olma hakkına kavuşmasını sağlayan emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenleme ülkemize, milletimize, hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması: Yaş sınırı yok, 2 milyon 250 bin vatandaşı kapsıyor - Resim : 4

Odatv.com

açıklama Erdoğan EYT