Cemal Enginyurt'un nitelikli yağma dosyası rafta bekliyor

Gazeteci Latif Şimşek'i şahsi korumasıyla birlikte darp etmesiyle gündeme gelen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'un nitelikli yağma suçundan sanık olduğu davanın detaylarına ulaştık.

Cemal Enginyurt'un nitelikli yağma dosyası rafta bekliyor

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle Kürşat Yılmaz'ın yargılandığı davanın sanıklarından birisi de Cemal Enginyurt'tu. 2006 yılında başlanan yargılamada Yargıtay yerel mahkemenin verdiği kararı 2018 yılında bozarak yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi. Ancak Cemal Enginyurt'un milletvekili dokunulmazlığı olmasından dolayı dosyası ayrılarak meclise gönderildi.
Dava dosyasında Cemal Enginyurt, nitelikli yağma ile suçlanıyor. Nitelikli yağma girişiminde bulunduğu öne sürülen kişi ise İYİ Parti Milletvekili Koray Aydın'ın dünürü olan Metin Kaya Çağlayan.
2006 yılında ifade veren Cemal Enginyurt Koray Aydın'ın birgün kendisini ofisine çağırdığını söyledi. Enginyurt, ofise gittiğinde Aydın'ın dünürü olduğunu öğrendiği Metin Çağlayan ile karşılaştığını belirterek, "Abidin Cevher Özden, Kürşat Yılmaz ve Çağlayan arasında bir borç-alacak ilişkisi varmış. Benden yardım istediler. Ben de Ankara Hilton'da bir araya gelmelerini sağladım. Hilton'da çay içip sohbet ettik. Herhangi bir tehdit olayı yoktur. Ben ona yardım ederken sanık oldum, bu durumu anlamakta güçlük çekiyorum" şeklinde konuşmuştu.

Cemal Enginyurt'un ayrılan dosyasının belgesi:

Cemal Enginyurt'un nitelikli yağma dosyası rafta bekliyor - Resim : 1
Cemal Enginyurt'un nitelikli yağma dosyası rafta bekliyor - Resim : 2

Masum Gök

Odatv.com

latif şimşek Cemal Enginyurt