Boğaz'dan geçen ABD savaş gemisinden Türkiye'ye mesaj

ABD donanmasına ait savaş gemisi USS Nitze, İstanbul Boğazı'nda Dolmabahçe açıklarında demirlendi. Söz konusu geminin seyir sancağının büyüklüğüne dikkat çeken Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz "Türk kamuoyuna mesaj çektilerse yanlış adres" dedi.

Boğaz'dan geçen ABD savaş gemisinden Türkiye'ye mesaj

ABD donanmasına ait savaş gemisi USS Nitze, Dolmabahçe açıklarında demirledi. Arleigh Burke sınıfı savaş gemisi, İstanbul Boğazı’na saat 08:00 sıralarında Sarayburnu açıklarından girdi.

Gemiye Sahil Güvenlik ekipleri eşlik etti. Mürettebatın Boğaz’da ilerleyiş sırasında güverteye çıktığı görüldü.

İtalya'dan Türkiye'ye NATO'nun güçlendirilmesi etkinlikleri kapsamında olağan ziyarette bulunmak amacıyla hareket eden savaş gemisinin, Marmara bölgesinde iki-üç gün kalması planlanıyor.

Bununla birlikte İstanbul’a demirlenen USS Nitze’nin seyir sancağının evrensel denizcilik örf ve adetleri dışında geminin boyutu ile orantılı sayılmayacak kadar büyük olduğu görüldü. Birçok denizci bu ayrıntıya dikkat çekti.

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz de sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile gemideki seyir sancağının büyüklüğüne işaret ederek “Bunu Türk kamuoyuna mesaj olarak çektilerse yanlış adres. Yunanistan Pire limanına giriş için daha uygun olur” ifadeleriyle eleştiride bulundu.

Boğaz'dan geçen ABD savaş gemisinden Türkiye'ye mesaj - Resim : 1

Odatv.com