Batı medyası PKK'yı hala tanıyamadı... "Kürtlere karşı sert adımlar atılacak"

Alman televizyon kanalı Phoenix'in muhabiri, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının haberini yaparken kurduğu ifadeler sosyal medyada tepkilere neden oldu.

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı, dünya basınında geniş yer buldu. Alman televizyon kanalı Phoenix’in muhabiri de İstiklal Caddesi’ne giderek patlama ile ilgili konuştu.

Bununla birlikte Almanya’da bulunan Phoenix stüdyosundaki haber sunucusu, muhabire “Türkiye’nin iç siyaseti için şimdi bu ne anlama gelebilir? Yetkililerin Kürtlere karşı daha sert adımlar atacağını düşünebilir miyiz?” sorusunu sordu.

İstiklal Caddesi’ndeki muhabir ise bu soruyu “Evet bunu öyle görebiliriz. 2015 seçimlerinde de maalesef benzer senaryolar görmüştük. Hem Meclisteki Kürt partisi hem PKK terör örgütüne karşı iç siyasi çatışmanın yaşanacağı düşünebiliriz, bu oldukça kesin” ifadeleriyle yanıtladı.

Amerika’nın The New York Times gazetesi ise İstanbul’daki saldırı haberini paylaşırken "Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, Pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor" ifadelerini kullandı. Bu ifadelerin ardından birçok sosyal medya kullanıcısı söz konusu gazetenin açıklamalarına tepki gösterdi.

Bir diğer Amerikan gazetesi The Wall Street Journal ise, söz konusu terör saldırısını “İstanbul’daki kalabalık caddede ölümcül bir patlama meydana geldi” ifadeleriyle duyurdu.

Haberin devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Cumhurbaşkanı, pazar günü öğleden sonra İstanbul'un merkezindeki kalabalık bir caddede gerçekleşen patlama sonucu en az altı kişinin hayatını kaybettiğini ve 53 kişinin de yaralandığını açıkladı. İstanbul'un Avrupa yakasındaki, restoranlar ve mağazalarla dolu uzun İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi ve patlamanın ardından siren sesleri duyuldu. Polis caddeye girişi kapattı. Zırhlı araçlar, normalde alışveriş yapanlar ve turistlerle dolu olan boş meydanı doldurdu.

Gökyüzünde polis helikopterinin havalanmakta olduğu görüldü. Mart 2016'da İstiklal Caddesi'ndeki bir intihar saldırısında beş kişi hayatını kaybetmişti. Türk yetkililer o saldırıdan DEAŞ'ı sorumlu tutmuştu. Saldırılar ve 2016'daki başarısız darbe girişimi, Türkiye'nin turizm sektörüne oldukça zarar vererek ekonomisini sarsıntıya uğratmıştı"

Odatv.com

saldırı terör örgütü PKK PATLAMA almanya PATLAMA istiklal caddesi taksim phoenix