Bataklık'tan Mehmet Eymür çıktı... Bu fotoğrafları ilk kez Odatv yayınlıyor

Eski MİT görevlisi Mehmet Eymür'ün, Bataklık soruşturmasının kilit isimlerinden Atilla Yıldırım ile ilişkisi dikkat çekti. İkilinin bu fotoğraflarını ilk kez Odatv yayınlıyor...

Bataklık'tan Mehmet Eymür çıktı... Bu fotoğrafları ilk kez Odatv yayınlıyor

Türkiye 3 gündür Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün açıklamalarını konuşuyor. Yapılan işkenceleri itiraf eden bunlara kendisinin de katıldığını anlatan Eymür'ün bazı ilişkileri her dönem gündemi meşgul etti. Eymür'ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak duyurduğu 'Bataklık' operasyonu sanığı Atilla Yıldırım'la yakın ilişkisi dikkat çekiyor... Yaş günü de dahil birçok kez buluşan ikilinin fotoğraflarını Odatv yayınlıyor...

Bataklık'tan Mehmet Eymür çıktı... Bu fotoğrafları ilk kez Odatv yayınlıyor - Resim : 1

ÖRGÜT ÜYESİ SUÇLAMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede Atilla Yıldırım hakkında "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 8 yıl 6'şar aydan 20'şer yıla kadar hapis istendi.

Bataklık'tan Mehmet Eymür çıktı... Bu fotoğrafları ilk kez Odatv yayınlıyor - Resim : 2

PEKER'LE HAREKET OYUNU

İddianameye göre; Bataklık'taki silahlı suç örgütünün elebaşlarının, organize suç örgütü liderliği suçlaması ile hakkında yakalama kararı verilen Sedat Peker ve grubu ile "birlikte hareket ediyor" izlenimi yaratmak istediği aktarılarak şunlar aktarılmıştı:

Bataklık'tan Mehmet Eymür çıktı... Bu fotoğrafları ilk kez Odatv yayınlıyor - Resim : 3

"Atilla Yıldırım'ın, Çetin Gören’i Sedat Peker ile bir araya getirerek tanıştırdığı; Çetin Gören’in Sedat Peker ile birlikte hareket ettiği izlenimi yaratarak diğer suç örgütleri karşısında güç gösterisi yapmak adına örgüt içerisinde böyle bir misyon üstlendiği; şüphelinin örgüt yönetici ve üyeleri ile ilişkisinin olduğu anlaşılmıştır."

Bataklık'tan Mehmet Eymür çıktı... Bu fotoğrafları ilk kez Odatv yayınlıyor - Resim : 4

SOYLU'NUN GÖSTERİĞİ KARE

Peker'in iddialarına cevap vermek için TRT yayınına çıkan Bakan Soylu'nun, Bataklık'ta Peker'in de olduğunu iddia ettiği karenin hikayesini Odatv ortaya çıkarmıştı. Soylu'nun gösterdiği karenin iddianamede Yıldırım'ın ifadesine göre anlatımı şöyle:

"A.Ö isimli arkadaşının oğlunun düğününe Sedat Peker ve kendisinin davet edildiğini; Çetin Gören ve Uğur Bülent Göçer'in kendilerini de düğüne götürmesini ve Sedat Peker ile resim çektirmek istediklerini söylediği..."

PEKER VE ÇAKICI DETAYI

Bataklık'tan Mehmet Eymür çıktı... Bu fotoğrafları ilk kez Odatv yayınlıyor - Resim : 5

Öte yandan iddianamede, Eymür'ün sık sık bir araya geldiği Atilla Yıldırım'ın teknik takip sonucu Sedat Peker ve Alaattin Çakıcı ile yakınlığından bahsettiği ikili arasındaki husumeti gidermek için Sedat Peker görüşmek için önce Makedonya'ya Alaattin Çakıcı ile görüşmek için ise Bodrum'a giderek arabuluculuk yaptığını anlattığı belirtilmişti.

Odatv.com

mehmet eymür çakıcı Peker atilla yıldırım