Başı burada kökü Tayvan'daydı... Çökertildi

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Tayvan Kolluk teşkilatı ile uluslararası kolluk iş birliği kapsamında yapılan operasyonda 'İnsan Ticareti ve Uluslararası Siber Dolandırıcılık' şebekesi çökertildi. Operasyon kapsamında şebeke ile Muğla'daki bağlantıları da yakalanarak gözaltına alındı.

Başı burada kökü Tayvan'daydı... Çökertildi

Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti İli Mücadele Daire Başkanlığınca Tayvan Kolluk Teşkilatı ile ortaklaşa yapılan Uluslararası Kolluk İşbirliği faaliyeti kapsamında daha önce Slovenya, Hırvatistan, Makedonya ve Karadağ’da faaliyet yürüten uluslararası suç şebekesinin Antalya'da faaliyetleri tespit edildi. Bu bilgi üzerine harekete geçen ekipler tarafından 26 Nisan tarihinde gerçekleştirilen operasyonda; 33 insan ticareti mağduru Tayvanlı kurtarılırken, 2'si Türk, 1'i Tayvan uyruklu toplam 3 insan taciri yakalanarak gözaltına alındı.

OPERASYONUN MUĞLA AYAĞI

Yapılan çalışmalarda uluslararası suç şebekesinin Muğla'da da faaliyet gösterdiği tespit edildi. Bunun üzerine Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı, Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Tayvan Kolluk Teşkilatı'nın ortak çalışması ve Siber Suç Mücadele Daire Başkanlığı'nın teknik desteği ile Muğla'da operasyon düzenlendi. Operasyonda 27 Tayvan uyruklu şüpheli şahıs, yakalanırken, çok sayıda telefon, tablet, hazırkart, bilgisayar ile 120 bin lira ve 10 bin dolar ele geçirildi.

Operasyonun ardından Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada suç ve suçlular ile her alanda olduğu gibi "İnsan Ticareti ile Mücadele ve Uluslararası Siber Dolandırıcılık" suçları alanında da kararlılıkla mücadelenin sürdüğü kaydedildi.

Başı burada kökü Tayvan'daydı... Çökertildi - Resim : 1
Başı burada kökü Tayvan'daydı... Çökertildi - Resim : 2
Başı burada kökü Tayvan'daydı... Çökertildi - Resim : 3
Başı burada kökü Tayvan'daydı... Çökertildi - Resim : 4

Odatv.com

tayvan