Avrupa Türkiye'nin donacağını sanıyor

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte Batılı devletler çetin bir kış ile karşı karşıya kalmak üzere. The Economist dergisi bu haftaki kapağına taşıdığı "enerji krizi" görselinde, Avrupa ülkeleri gibi Türkiye'yi de soğuktan donmuş bir ülke şeklinde gösterdi.

Avrupa Türkiye'nin donacağını sanıyor

Geçtiğimiz günlerde Fransız gazetesi L’Orient-Le Jour’un hazırladığı “Türkiye sivilleri vuruyor” haberine tepki gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordintörü İdris Kardaş, bu sefer The Economist’in hazırladığı dergi kapağıyla gündeme geldi.

Rusya’nın Avrupa’ya olan doğalgaz boru akımını kapatması sonucu Avrupa ülkeleri kendilerini bir enerji krizinin içinde bulmuştu. Yaklaşan soğuk ve kış mevsimi ile birlikte ise bu sorun kendini göstermeye başladı.

Batılı ülkeler, 2022 kışını olabildiğince hafif atlatmak için çeşitli enerji tasarrufu politikaları izlemişti. Türkiye’nin ise doğalgaz teminatı devam etti. Bununla birlikte TürkAkım projesi ile Rus gazının Karadeniz üzerinden Avrupa’ya iletilmesi planlandı.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi The Economist’in ise yaklaşan kış ile birlikte kapağa taşıdığı görsel sosyal medyada gündem oldu. Economist’in bu haftaki kapağında Türkiye dahil olmak üzere Avrupa kıtasındaki ülkelerin donmuş bir sarkıta benzetildiği görüldü.

Türkiye’nin bazı haritalarda Avrupa’ya dahil edilip bazı haritalarda dahil edilmemesi tepki çekiyordu. Bununla birlikte dergi kapağında Türkiye’nin de bir enerji krizi çekiyormuş gibi gösterilmesi, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordintörü İdris Kardaş’ı harekete geçirdi.

Sosyal medya hesabından The Economist’in kapağı ile ilgili açıklama yapan Kardaş, şunları söyledi:

“Enerji krizinden Avrupa mağdur! Zamanında alınan önlemler ve çeşitlendirme politikaları sayesinde krizin olumsuz etkisi Türkiye için sorun olmaktan çıkıyor.

Türkiye, enerjide birçok alternatifle çalışıyor. Türkiye’ye Rusya’dan doğalgaz akışı devam ettiği gibi Azerbaycan ve İran’dan da akış sürüyor.

Doğalgaz depolama kapasitesini büyüten Türkiye, Silivri’de 4,6 milyar, Tuz Gölü'nde 1 milyar m3'lük kapasiteli depolama tesisleri, %100 doluluk oranına ulaştı.

Yüksek LNG giriş kapasitesi ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla enerjide önemli bir kaynak çeşitliliği de sağlandı.

Türkiye’yi hep Avrupa’nın dışında ama krizlerde Avrupa’nın içinde gösteriyorsunuz”

The Economist'in kapağı:

Avrupa Türkiye'nin donacağını sanıyor - Resim : 1

Odatv.com

dezenformasyon kış TürkAkım boru hattı doğalgaz Ukrayna Rusya