“Aşının ekonomi politiğine dikkat” diyenlere kızan pek bilmişlere gelsin bu haber

ABD Başkanı Biden'ın baş tıbbı danışmanı ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü Dr. Anthony Fauci'nin mali kayıtları ortaya çıktı.

“Aşının ekonomi politiğine dikkat” diyenlere kızan pek bilmişlere gelsin bu haber

ABD Başkanı Biden'ın baş tıbbı danışmanı ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü Dr. Anthony Fauci'nin mali kayıtları ortaya çıktı.

Salgın konusunda ABD'nin en yetkili ismi olarak lanse edilen Dr. Anthony Fauci bir kez daha gündemde.

Fauci'nin gündemde yer alması bu kez Koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamalar değil, hakkında ortaya atılan yeni iddialar ile ilgili…

Geçen günlerde bir oturumda Fauci ile tartışan Cumhuriyetçi Senatör Roger Marshall Fauci'nin mali kayıtlarını yayınladı.

“10.4 MİLYON DOLARLIK BİR SERVETE SAHİP”

Söz konusu oturumda Fauci'ye bu yönde sorular yönelten Cumhuriyetçi Senatör Roger Marshall Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dr. Fauci'nin daha önce yayınlanmamış mali açıklamalarına ulaştım. Dr. Fauci, ifşaatlarının kamu tarafından kolayca erişilebilir olması konusunda tamamen dürüst değildi, bu yüzden onları şimdi yayınlıyorum.”

Kayıtlar, Başkan Joe Biden'dan daha fazla kazanan ve ülkedeki en yüksek ücretli federal çalışan olan Fauci'nin ve Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde (NIH) çalışan eşinin toplam 10.4 milyon dolarlık bir servete sahip olduğunu gösteriyor.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE MALİ KAR SAĞLADI” TARTIŞMASI

Cumhuriyetçi Senatör Roger Marshall, Fauci'nin pandemi döneminde mali kar sağladığını öne sürdü. Söz konusu rapora göre, Fauci'ye 2020'de üç sanal gala ve bir yüz yüze etkinliğe katılması için 13 bin dolar ödendi.

Marshall, Fauci'ye “Geçmiş ve mevcut yatırımlarınızı içeren bir mali açıklamayı Kongre'ye ve kamuoyuna sunmaya hazır mısınız?” sorusunu yöneltmişti.

Fauci'nin bu bilginin yıllardır açık olduğunu belirtmesi üzerine ikili kısa süre tartışmış, tartışma Demokrat Senatör Patty Murray'in araya girmesi ile sona ermişti. Bu esnada Fauci'nin “İsa aşkına bu nasıl bir aptal” dediği duyulmuştu.

ABD Başkanları yılda 400 bin dolar kazanırken, yaklaşık 435 bin dolar kazanan Fauci ABD'de en yüksek maaş alan kamu çalışanı olarak dikkat çekiyor.

AYLARDIR TARTIŞMALARIN MERKEZİNDE

Fauci, Kongre'ye Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin (NIH) Çin'deki Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde işlev kazanımı araştırmalarını finanse etmediğini söyledikten sonra muhafazakar çevrelerin eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

TRUMP ASKIYA ALMIŞTI

NIH daha sonra Fauci'nin verdiği bilgileri düzeltmişti. New York Post'ta yer alan habere göre, 3,1 milyon dolarlık hibe, 2014 ile 2019 arasındaki beş yıllık bir süre için verilmişti.

Aynı habere göre, finansman 2019'da yenilendikten sonra, Nisan 2020'de Trump yönetimi tarafından askıya alındı.

SONER YALÇIN YAZMIŞTI

Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, aşının ekonomi-politiğini anlattığı “Kara Kutu” adlı kitabında, aşıların şirketlerle ilişkilerini inceledi.

Soner Yalçın şunları yazdı:

Elinizdeki bu kitapta anlatmak istediğim; aşının yararı[1]zararından çok, aşının ekonomi-politiği. Bu anlaşılırsa tartış[1]manın temeli sağlam olur. Çünkü şu gerçeğe kimse gözünü kapatamaz. British Columbia Üniversitesi'nden Prof. Lucija Tomljenovic'in sözleri çok çarpıcı:

-"Aşı üreticileri, ilaç şirketleri ve sağlık otoriteleri aşılara dair birçok tehlikeyi bildikleri halde halktan sakladılar. Bu bi[1]limsel sahtekarlıktır ve suç ortaklığı, bu uygulamanın bugün de devam ettiğini gösteriyor ... "

Aşı önemlidir. Aşıyı her yönüyle tartışmalıyız.

"Bilim", "modern tıp" laflarıyla hakikatin üstünü örtmek isteyenlerin -"aşı karşıtı yobaz dinciler" gibi ileri sürdükleri absürt gerekçelerle- oyununa gelmemek lazım...

Ülke hükümetleri aşı üreticisi küresel ilaç şirketleriyle aci[1]len olası salgınları önlemek için masaya oturdu; anlaşmalar yapmaya başladı. Aşı talebi patladı; ilaç piyasası canlandı. ..

Patent korumasının desteğini alarak aşı pazarının şekillen[1]dirilmesi, özel sektör için uygun hale getirilme süreci başladı.

"Aşı patentlenince" 1998-2001 yılları arasında kimi ülkeler geleneksel aşıları üretmeyi ya azalttı ya da tamamen bıraktı!

Türkiye' ye de o dönem bıraktırdılar aşı üretimini ...

Aşı pazarı büyüyordu ...

Aşı kampanyacıları da büyüyecekti ...

Rockefeller Vakfı 1999 yılında Bellagio'daki merkezinde Dünya Bankası, Bili & Melinda Gates Vakfı, DSÖ ve UNICEF' in kıdemli kadrosuyla yuvarlak masa toplantısı yaptı. Yeni bir ku[1]ruluşun hayata geçmesine karar verdiler: Küresel Aşı İttifakı Global Alliance for Vaccines and Immunization- GAVI) ... şının öncülüğü Rockefeller' dan Gates' e geçti...

Bili Gates'in babası avukat William H. Gates bu projeyle ilgili yalnız olmadıklarını söyledi:

-"Rockefeller Vakfı'ndan aldığımız ilhamla vakfımız, bir GAVI enstrümanı olan Çocuk Aşıları Global Bütçesi'ne 750 milyon dolarlık katkıyı taahhüt ederek GAVI'yi başlatmıştır.

( ... ) Öyle görünüyor ki, döndüğümüz her köşede Rockefeller ailesini görüyoruz. Hatta bazı durumlarda onların çok ama çok uzun zamandır zaten orada olduğunu fark ediyoruz ... "

2000 yılı başında ...

Bill Melinda Gates Vakfı, Dünya Sağlık Örgütü, UNI[1]CEF, Dünya Bankası, Uluslararası İlaç Üreticileri Federasyo[1]nu (IFPMA) ve Rockefeller Vakfı "aşı ittifakı" kurduklarını dünyaya duyurdular ...

Odatv.com

Odatv.com

anthony fauci ABD pandemi