Arkadaşları Doktor Sinan'ı yazdı: Mahrem imamın peynir sevgisi

MİT'in ilk mahrem imamı Murat Karabulut'u FETÖ'nün mahrem yapısında bulunmuş arkadaşları anlattı. Murat Karabulut'un 1986 yılında Kuleli Askeri Lisesi'nden atılan cemaat mensubu öğrencilerden birisi olduğu ortaya çıktı.

Arkadaşları Doktor Sinan'ı yazdı: Mahrem imamın peynir sevgisi

Almanya'da kanser tedavisi gören Murat Karabulut'un ölüm haberini oğlu İhsan Karabulut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla doğruladı. Türkiye'deki FETÖ'nün yürüttüğü birçok operasyonun mimarı olan Murat Karabulut, Elazığ'da yoksul bir ailede dünyaya geldi. Zeki bir öğrenci olan Murat Karabulut, 1982 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ne girdi. Burada yapılan soruşturma sonucu 1986 yılında Fethullahçı olduğu anlaşıldıktan sonra "kazanılamayacak öğrenciler arasına alınarak" atıldı.
Murat Karabulut'un TSK'dan atıldıktan sonraki süreci kendisi gibi mahrem imam olanlar "Hizmet-Hezimet" sitesinde şöyle anlattı:
"Okuldan atılmaların ardından bu 50 öğrencinin gruplar halinde Altunizade Fem’de Fethullah Gülen ile görüştürüldüğünü ve Altunizade FEM bünyesinde kendileriyle özel ilgilenilerek ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Galatasaray Üniversitesi gibi en nitelikli okulları kazanacak şekilde yoğun ilgilenildiğini bizzat kendisinden dinledim. O dönem bu 50 öğrenciyle özel ilgilenme görevi de cemaatin önemli ve tanınmış isimleri olan Sait Aksoy ile Doktor Kudret’e verilmiş ve Fethullah Gülen'in 'var gücünüzle bu çocuklara sahip çıkın' talimatı yerine getirilmiş oluyordu. Bu öğrenciler askeri disiplin aldıkları için ilerleyen dönemde cemaatin hususi birimlerinde çok kritik görevlerde bulunacaklardı, bunlardan birisi de Murat Karabulut olacaktı."

1995 YILINDA MİT GÖREVİ VERİLDİ

Cemaat tarafından sıkı bir çalışmaya sokulan Murat Karabulut, ODTÜ Kimya Öğretmenliği bölümünü kazandı. 1990 yılında GATA’nın mahrem evlerinden sorumlu olan Murat Karabulut'a Doktor Sinan kod adlı verildi. Doktor Sinan 1992’de ise GATA biriminin genel sorumlusu olarak hususi hizmetlerde yer aldı. Doktor Sinan'a 1995’te Altunizade FEM’e bu defa çok önemli bir göreve getirildi. Bizzat Fethullah Gülen tarafından MİT mahrem yapılanmasının ilk sorumlusu oldu. Bu görevlendirmenin yapıldığı 1995’ten yurtdışına gittiği 2014 senesine kadar bu görevi devam etti.

DOKTOR SİNAN'IN PEYNİR SEVGİSİ

Murat Karabulut'u anlatan mahrem imamlar, kendisinin grupçu olduğunu ve yemek sevdiğinin de altını çizerek şunlar anlattı:
"Neredeyse tüm cemaat abileri gibi yemek yemeyi seven birisiydi. Özellikle kaliteli ve değişik peynir türlerine karşı merakı vardı. Ailesine ve çocuklarına çok düşkün olduğu şüphe götürmezdi. Fethullah Gülen'in mahrem birim yöneticilerine koyduğu genel bir yasak olmasına rağmen ticari faaliyetlere girmekten de çekinmedi. Birlikte umreye gittiği ekibin masraflarını karşılayan, özel yatında Boğaz turları yapacak kadar samimi olduğu Sesli Battaniyeleri’nin sahibi Hazım Sesli ve kardeşi Mustafa Sesli ile birlikte çeşitli ticari faaliyetlerde bulundu. Zaten Ocak 2014’te Güney Afrika’ya gidiş nedeni de Mustafa Sesli ile birlikte Afrika’daki ticari ortaklıkları idi. Hatta bu ticari faaliyetleri sırasında bir defa 100 bin dolar para kaybettiğini de hatırlıyorum."

Odatv.com

Murat Karabulut MİT