Ali Babacan'ın sözlerine Külliye'den tepki: Sömürge siyasetçisi… Aferin Türkiye polemiği

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, 6'lı Masa'nın 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni' için "Avrupa görecek, aferin Türkiye'ye diyecek" ifadesi büyük tepki topladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan CHP'li Halk TV'de çıktığı canlı yayında bir kez daha tartışılacak skandal ifadeler kullandı.

6'lı masanın küçük ortağı Babacan hazırladıkları metin sonrasında 'Avrupalılar bize aferin diyecek' dedi. Ayrıca bir türlü belirleyemedikleri cumhurbaşkanı adayını açıklamalarının bir kez daha ertelenebileceğini söyledi.

"AFERİN TÜRKİYE'YE ŞUNA BAK"

Babacan yurtdışında bir haberinin yayınlandığını söyleyerek Avrupa'dan aferin almanın heyecanını taşıdığını şu sözlerle aktardı:

"İspanyol Gazetesi'ne buradaki şeylerin hepsini anlattım. "Zor değil mi?" dediler. "Zor ama yapacağız" dedim. Avrupa'dan da bakacaklar ve hayranlıkla diyecekler ki "Aferin Türkiye'ye. Şuna bak" diyecekler"

TEPKİ ÇEKTİ

Babacan'ın bu ifadelerinden sonra sosyal medyadan tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Ali Babacan’ın sözlerine “Batıcı ideolojik asimilasyonla zihinleri işgal edilmiş “sömürge siyasetçisi” tipler Avrupa’nın kendilerine “Aferin Türkiye” demesini heyecanla bekliyor. Mandacı ruhunuzun hezeyanlarına Türkiye adını alet etmeyin. Bu ülkeye ait değilsiniz, layık değilsiniz asla da olamayacaksınız” diyerek tepki gösterdi.

Ali Babacan'ın sözlerine Külliye'den tepki: Sömürge siyasetçisi… Aferin Türkiye polemiği - Resim : 1

Gazeteci Mehmet Çek de yaptığı paylaşımda “Metni kime beğendirmek, kimden ‘Aferin’ almak maksatlı hazırladıklarının ilanı bu. Fakat bu ülkenin bütün onurlu, yurtsever insanları bu aşağılık ruh halinden rahatsızlık bildirecektir” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'ın sözlerine Külliye'den tepki: Sömürge siyasetçisi… Aferin Türkiye polemiği - Resim : 2

Odatv.com

Ali Babacan