Din öğretmeni Alevileri ayağa kaldırdı

Aleviler ile ilgili tepki çeken sözler sarf eden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenin Alevi öğrencisinin velisi konuyu yargıya taşıdı.

Din öğretmeni Alevileri ayağa kaldırdı

Hürriyet Anadolu Lisesinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin sınıfta "Ben Alevilerin gittikleri yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çoğu Alevi ailede çocuğun kimden olduğu belli değil” söylemine sınıfta bulunan Alevi öğrencinin velisi tepki göstererek olayı yargıya taşıdı.

Yaşanan nefret söylemi üzerine Bursa’daki Alevi örgütleri Bursa valisiyle görüşerek öğretmenin görevden alınmasını istedi. Yaşanan olay hakkında suç duyurusunda bulunan Bursa Barosu ise konunun takipçisi olacağını söyledi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehtap Cengiz’in sınıfta, “Ben Alevilerin gittikleri yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çoğu Alevi ailede çocuğun kimden olduğu belli değil. Alevilerin Hz. Ali’yi Hz. Peygamberimizin yerine koyduklarını, çoğu Alevinin ahlaki açıdan bozuklukları bulunduğunu, bir erkek ile kız öğrencinin ders dışında konuşmasının da zina olduğunu” söylemesi üzerine sınıfta bulunan Alevi öğrenciler durumu ailelerine bildirdi.

Ailenin okula gelerek duruma tepki göstermesi ve suç duyurusunda bulunmasının ardından Milli Eğitim olayla ilgili soruşturma başlattı.

Aile Bursa Barosu’na baş vurarak konu hakkındaki şikayetlerini bildirmesi üzerine Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Odatv.com

alevi