Akşener “Mintax’la canım” deyip Türkiye’de nasıl para aklandığını adım adım anlattı

Meral Akşener, "Hani bir reklam vardı ya, 'Mintax’la canım, Mintax’la', aynısı…" diyerek, Türkiye'de nasıl para aklandığını anlattı...

Akşener “Mintax’la canım” deyip Türkiye’de nasıl para aklandığını adım adım anlattı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

OECD’ye bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye'nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurmuştu. Meral Akşener de bu konuya değinerek, "Gire gire gri listeye girdik" dedi.

"MİNTAX'LA CANIM MİNTAX'LA..."

“Eğer ülkenizde yoğun miktarda para aklanıyorsa, terörist gruplar ülkenizden finansman sağlıyorsa ve siz bu sorunlara karşı hiçbir mücadele sergilemiyorsanız işte o zaman gri listeye giriyorsunuz. Şu rezilliğe bakar mısınız? Yazıklar olsun" diyen Akşener, “Mintax’la canım, Mintax’la” diyerek, Türkiye'de nasıl para aklandığını adım adım şöyle anlattı:

Peki bu rezillik karşısında iktidar ne yaptı dersiniz? Her zaman yaptıkları gibi “dış güçler” demeye başladılar. Biz elbette Türkiye’ye yapılan her türlü haksızlığın karşısında oluruz ama biz burada ülkemizi bu haksızlığa uğratanın da bizzat iktidarın kendisi olduğunu açıkça görüyoruz.
Türkiye’de gerçekten para aklanıyor mu? Evet, maalesef aklanıyor. Bizzat devlet eliyle aklanıyor. Mesela yurt dışında paranız varsa veya yurt içinde kanunsuz yollardan kazandığınız parayı yurt dışına çıkardıysanız bu parayı aklamak için uğraşmanıza hiç gerek yok. Nasıl mı? Hemen varlık barışı için müracaat edip yüzde 1 komisyonla, bu parayı kolayca aklayabiliyorsunuz. Yani yüzde 1 komisyon ödeyince kimse size o parayı nereden buldun diye hesap soramıyor. Yani bu ucube sistemde iktidar diyor ki, uyuşturucu mu satıyorsun, getir paranı, kaçakçılık mı yapıyorsun, getir paranı, Türkiye’den para mı kaçırdın, getir paranı, yüzde 1 komisyonla paranı da seni de aklıyorum. Bu kadar basit. Çamaşır suyu reklamı değil, AK Parti iktidarı.

Hani bir reklam vardı ya, “Mintax’la canım, Mintax’la”, aynısı…

İşte size kabile reisi yetkileriyle devlet yönetmeye kalkan sayın Erdoğan’ın kabile devletleriyle bizi aynı listeye sokan güçlü Türkiye vizyonu.”

Odatv.com

akşener