AKP'li Başkan AKP'li Başkanı mahkum ettirdi

AKP tarihinde ilklerden biri Nevşehir'de yaşandı. AKP'li belediye başkanı, kendisinden önceki AKP'li belediye başkanı hakkında mahkemede kurumu zarar uğrattığı yönünde beyanda bulundu ve eski belediye başkanı ceza aldı.

AKP'li Başkan AKP'li Başkanı mahkum ettirdi

Nevşehir'in Karapınar Belediyesi'nin bir önceki dönem AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Tiftik, şimdiki AKP'li Belediye Başkanı'nın atadığı avukatın ifadesiyle 4 yıl hapse mahkum edildi.
Nevşehir'in Karapınar Belediyesi AKP'nin yüksek oy aldığı yerlerden biri. 2019 yılına kadar Karapınar'da AKP'den belediye başkanı seçilen Mustafa Tiftik, son seçimlerde yerini yine AKP'li olan Yasin Güneş'e devretti.
Yasin Güneş'in göreve başlamasının ardından Mustafa Tiftik hakkında kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle dava açıldı. Davada Belediye Başkanlığı adına katılan Avukat Fahri Korucu mahkemedeki beyanında, "Yargı kararlarına uymamak gibi bir takım eylemlerle sanığın belediyenin zarar görmesine sebep olduğu yersiz ödemeler yapıldığı sabittir, bu nedenle müvekkil Belediye Başkanlığı zarar görmüştür" ifadelerini kullandı.

OLAY NASIL BAŞLADI
AKP'li Mustafa Tiftik hakkında verilen bu kararın başlangıcı 2014 yılındaki genel seçimlere uzanıyor. Mustafa Tiftik' ilk kez seçimleri 2014 yılında kazandı. Mazbatasını alır almaz da ilk iş olarak kendisine oy vermeyen Kemal Aydoğdu'yu yazıişleri müdürlüğünden almak oldu. Kemal Aydoğdu'yu yazıişleri müdürlüğünden alıp, traktör şoförlüğü, mezarlık bekçiliği gibi görevlere atadı.

2021 YILINDA DAVA AÇILDI
Bunun üzerine Kemal Aydoğdu da Mustafa Tiftik hakkında idari yargıya davalar açarak, bu davaları kazandı. Yargı kararlarını uygulamayan Mustafa Tiftik yargı masraflarını da belediye kasasından ödetti.
2019 yılında koltuğunu başka bir AKP'li belediye başkanına devreden Mustafa Tiftik hakkında kurumu zarara uğratma gerekçesiyle Nevşehir 4. Asliye Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme Mustafa Tiftik'i 4 ayrı suçtan toplam 30 ay hapse mahkum etti.
Odatv.com

zarara uğratma mahkeme belediye AKP ak parti karapınar Nevşehir kapadokya