AKP'li belediye zorda... Yolu satışa çıkardılar

AKP’li Beykoz Belediyesi, gelirler giderleri karşılamayınca, ağaçlandırılacak alan ve yol olarak planladığı, dere kenarındaki arazisini satışa çıkardı. CHP’li Beykoz Belediye Meclis üyesi Süha Pekkip, “Pis kokular geliyor bana” demişti.

AKP'li belediye zorda... Yolu satışa çıkardılar

Beykoz Belediyesi, Resmi Gazeteye verdiği ilanla, İncirköy Mahallesi’nde bulunan bin 756 metrekarelik, 2072 ada 36 parseli satışa çıkardı. Söz konusu ilanda, satılacak olan parselin “Ağaçlandırılacak alan ve Yol” olarak planlandığı ve “Bahçe vasıflı” olduğu belirtildi. Ayvalıdere veya Ağa Deresi vadisinde, dere kenarında uzanan, tüfeği andıran bir şekilde olan parsel için 26 milyon 787 bin 692 TL muhammen bedel belirlendi. Satış ihalesi, 8 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

AKP'li belediye zorda... Yolu satışa çıkardılar - Resim : 1

"GELİRLER GİDERLERİ KARŞILAMIYOR"

Beykoz Belediyesi geçtiğimiz eylül ayında, söz konusu parselin de aralarında bulunduğu belediyeye ait bazı gayrimenkullerin satılabilmesi için Belediye Başkanı Murat Aydın’a yetki verilmesi için Belediye Meclisi’ne bir teklif sunmuştu. Teklifin görüşüldüğü eylül ayı meclis toplantısında, konuyla ilgili söz alan CHP’li Meclis üyesi Recep Süha Pekkip, şunları söylemişti:

AKP'li belediye zorda... Yolu satışa çıkardılar - Resim : 2

“İncirköy var. Burası orman görünümünde bir yer. Burayı satıyor Belediye. O köylere gidin o insanlarla görüşün, neler söyleyecekler. Beykoz Belediye başkanına soruyorum. Bu yerleri kimlere söz verdiniz? Buralar tarla görünümünde. Pis kokular geliyor bana.”

CHP’nin eleştirilerine yanıt veren AKP’li Meclis üyesi Mehmet Akif Soysal ise özetle şöyle demişti:

“Bu malların tümü Beykoz’undur. Belediyemizin de malumunuz, denetim komisyonunda da bir kaç kez ortaya koyduğumuz gibi, gelirleri giderlerini karşılamıyor. Malum, bu Beykoz’un bir açmazı.”

Odatv.com

Beykoz Belediyesi AKP