AKP'li belediye "kupon araziyi" satışa çıkardı

AKP’li Bağcılar Belediyesi, imar planı “Prestij Hizmet Alanı” olan ve üzerine AVM yapılma olanağı olan son derece değerli arazisini satışa çıkardı. Belediye arsa için 116 milyon 794 bin TL muhammen bedel belirledi.

AKP'li belediye "kupon araziyi" satışa çıkardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) arsa satışlarını, Meclis çoğunluğunu kullanarak engelleyen AKP, kendi yönetimindeki ilçe belediyelerindeki arsa satışları engelsiz devam ediyor. Son arsa satışı kararı Bağcılar Belediyesi’nden geldi.

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre Bağcılar Belediyesi, Basın Ekspres Yolu güzergahında bulunan, bölgenin imar durumu nedeniyle son derece değerli olan arsasını satma kararı aldı. 9 Kasım 2021 tarihinde düzenlenecek olan ihale ile satılacak olan arsa 3188 ada 16 parselde yer alıyor. Belediye, 7 bin 786 metrekarelik arsası için, 116 milyon 794 bin 200 TL muhammen bedel belirledi. Alıcıların söz konusu arazi için 3 milyon 503 bin 826 TL geçici teminat yatırmaları gerekiyor.

AKP'li belediye "kupon araziyi" satışa çıkardı - Resim : 1

PRESTİJ HİZMET ALANI

İmar planlarında “Prestij Hizmet Alanı” lejantında kalan arsaya medya yönetim binası, iş merkezi, ofis, büro, AVM, konaklama tesisi (otel) yapılması mümkün. Arsanın yakın çevresinde 15-20 katlı yapılar bulunuyor. Bağcılar Belediyesi geçen ay sonu, söz konusu arazinin yaklaşık bir buçuk kilometre kuzeyinde bulunan küçük bir arsayı da satışa çıkarmıştı. 198 metrekare büyüklüğündeki arsa için bir milyon 584 bin 880 TL muhammen bedel belirlenmişti.

OKUL ALANIYDI

Bağcılar Belediyesi, 2009’da kendi mülkiyetine geçen arsanın imar planlarını değiştirdi. Söz konusu imar planı değişikliği 2015 yılında İBB tarafından da onaylandı. Okul alanında kalan arsa “Prestij Hizmet Alanına” alındı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden olumlu görüş alabilmek için de, Basın Ekspres Yolu’na daha uzak bir bölgede okul yeri ayrıldı. Bir başka ifade ile, bölgenin sahip olduğu yüksek değerden yararlanmak için, okul bir başka yere kaydırılarak rant sağlanmış oldu.

Odatv.com

AKP bağcılar belediyesi