AKP’li Belediye’den KADEM’e özel plan

AKP’li Bayrampaşa Belediyesi, mütevelli heyet başkanlığını Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yaptığı KADEM’in talebi üzerine, Kocatepe Mahallesi’nde bulunan KADEM’e ait arazinin imar planlarını değiştirdi. 5 kat imar hakkı olan arazinin bir bölümüne 6 kat imar izni verildi. CHP grubu imar planı değişikliğine ret oyu verdi.

AKP’li Belediye’den KADEM’e özel plan

Bayrampaşa Belediye Meclisi haziran ayı toplantılarında, Kocatepe Mahallesi’nde bulunan Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) mülkiyetindeki 22567 parsel nolu arazi için istenen imar planı değişikliği teklifini görüştü. Söz konusu teklifte şöyle denildi:

“Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) taşınmaz sahibi oldukları 22567 nolu parselin Tapu kayıtlarında ‘Okul veya Yaşlılar Evi’ beyanı bulunduğu, meri imar planı şartlarında ilgili parsel üzerinde ‘Okul veya Yaşlılar Evi’ yapılamadığı belirtilerek plan değişikliği talebinde bulunulmaktadır.”

AKP’li Belediye’den KADEM’e özel plan - Resim : 1

Birçok AKP’linin eşinin de mütevelli heyet üyeleri arasında yer aldığı, KADEM’in mülkiyetindeki parsel 7 bin 910 metrekare büyüklüğünde. Tapu kaydında “Okul veya Yaşlılar Evi” beyanı bulunmakla birlikte söz konusu parsel, yürürlükteki imar planlarında 5 katlı özel sağlık tesisi alanında kalıyordu. Plan değişikliği teklifi ile söz konusu parselin bin 475 metrekarelik kısmı 6 katlı “Yaşlı Bakımevi” fonksiyonuna dönüştürülmesi istendi. Geri kalan kısım özel sağlık tesis alanı olarak korundu.

AKP’li Belediye’den KADEM’e özel plan - Resim : 2

KADEM’in, üç tarafı yolla çevri olan arazi için istediği plan değişikliği, Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ve aynı zamanda Bayrampaşa Belediye meclis üyesi olan Kadri Sancaktar, teklife ret oyu verdiklerini söyledi.

AKP’li Belediye’den KADEM’e özel plan - Resim : 3

İmar planları değiştirilen parsel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2003 yılında attan düştüğü Bayrampaşa Şehir Parkı’nın güneydoğu ucunda yer alıyor.

Odatv.com

güncel AKP KADEM