Acılı anne Mısra Öz: Mahkemeye gözdağı

Çorlu'da 25 kişinin vefat ettiği tren kazasında bilirkişi raporu değişti. Acılı anne Mısra Öz kararı Odatv'ye değerlendirdi.

Acılı anne Mısra Öz: Mahkemeye gözdağı

Çorlu tren faciasında TCDD ve Ulaştırma Bakanlığı'nın üst düzey yetkililerinin yargılanması için ailelerin mücadelesi sürerken, bilirkişiden gelen ikinci rapor ailelerin tepkisini çekti.

Bilirkişi heyeti daha önceki ana raporunda menfezlerin yetersiz olduğunu ve trenler modernize edilirken yolun buna uygun hale getirilmediğini saptamış ve halen var olan menfezlerde de yeni bir facia olma ihtimalinin yüksek olduğu uyarısında bulunmuştu.

Acılı anne Mısra Öz: Mahkemeye gözdağı - Resim : 1

İKİNCİ RAPORDA DEĞİŞTİ

Bilirkişi heyeti, dün sunduğu raporunda ise kazaya altyapı yetersizliğinin yol açmadığını bildirdi.

16 Mart salı günü görülecek duruşmada mahkemenin üst düzey yetkilileri de davaya dahil etme konusunda bir karar verecek.

"MAHKEMEYE GÖZDAĞI"

Faciada oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz duruşma öncesinde çıkan ve ana raporla çelişen bilirkişi raporunu değerlendirdi.

Öz, davaya müdahale olasılığına vurgu yaparak "Ağız değiştiriyorlar. Duruşma öncesi üst yönetimden mahkeme önüne çıkması gerekenler için mahkemeye gözdağı verilmek isteniyor. Mahkeme heyetinin kararına bakacağız" dedi.

YARGILAMAYA ENGEL

TCDD yetkilileri ve bürokratların yargılanmasının önüne geçmek için rapor düzenlendiğini belirten Öz "Bu karar mahkemenin alacağı kararı kolaylaştırmak için. Bir el yargının işini kolaylaştırmaya çalışıyor. Katilleri korumaya, aklamaya çalışıyorlar, peşlerini bırakmayacağim" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

8 Temmuz 2018'de Uzunköprü'den İstanbul'a doğru hareket eden yolcu treninin 5 vagonu rayların altındaki toprak menfezin kayması sonucu devrilmiş, faciada Oğuz Arda Sel'in de olduğu 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirmiş, 317 kişi yaralanmıştı.

Odatv.com

çorlu Mısra Öz Oğuz Arda Sel arşiv