Anne mucizesi

Mersin'e giderken yoğun tipide mahsur kalıp kaybolan genç 4 gün sonra kurtarıldı. Açlık ve yorgunluktan bitkin düşen genç nasıl hayatta kaldığını anlattı.

Karaman'da, araçlarının kara saplanmasıyla mahsur kalan 2 kişinin kurtarıldığı olayda kayıp Ege Kabalak'ı (26) arama- kurtarma çalışmalarının 4'üncü gününde, cep telefonu ile iletişim sağlanabilmesi için bölgeye mobil baz istasyonu kuruldu. Kısa sürede Kabalak ile telefon üzerinden temasa geçilirken, durumunun iyi olduğu ve Mersin'in Cehennem Deresi Milli Parkı'nda bulunduğu öğrenildi. Ekiplere konumunu bildiren Kabalak için arazi ve hava şartları nedeniyle askeri helikopter istendi.

Anne mucizesi - Resim : 1

Sosyal medya fenomeni olduğu öğrenilen Furkan Keleş (23), çarşamba günü arkadaşları Rabia Bingöl (19) ve Ege Kabalak ile otomobil ile Mersin'e gitmek için yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapatılan Ayrancı- Erdemli yolunu kullanmak istedi. Keleş'in kullandığı otomobil, saat 17.00 sıralarında, Mersin sınırı yakınlarında tipi nedeniyle kontrolden çıkıp, kara saplandı. Cep telefonları da çekmeyen 3 arkadaş, geceyi araçlarında geçirdi. Keleş'in Mersin'de oturan annesi, oğluna ulaşamayınca saat 21.00'de jandarma ve AFAD'a durumu bildirdi.

İhbarın ardından harekete geçen ve gece boyunca çalışma yapan ekipler, perşembe günü saat 14.00 sıralarında Keleş'in aracına ulaştı. Rabia Bingöl ve yanındaki 'Liza' isimle köpeği araç içinde, Keleş de yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Keleş ve Bingöl, ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ve sağlık kontrolünden geçirilip, taburcu edildikten sonra dün taksiyle Mersin'e hareket etti. AFAD ve jandarma ekipleri ise kayıp Ege Kabalak'ın bulunması için arama- kurtarma çalışması başlattı ancak izine rastlayamadı.

4'ÜNCÜ GÜNDE...

Arama- kurtarma çalışmasına, 4'üncü gününde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Şahin başta olmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gönderilen Jandarma Arama Kurtarma timi, Karaman, Adana ve Mersin AFAD İl Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibinden oluşan 220 kişi ve köylüler katıldı. Önceki gün Ege Kabalak'ın Çocak mevkisindeki mescitte izine rastlanıldığının sanılması ve Mersin'deki Cehennem Deresi Milli Parkı'na yönüne gitmiş olma ihtimali üzerine çalışmalar, bu bölgede yoğunlaştırıldı. Bugün de bölgeye Kabalak'ın kullandığı cep telefonu iletişim sağlanabilmesi için mobil baz istasyonu kuruldu. Kısa sürede sinyal tespit edilirken, Kabalak ile temasa geçildi. Kabalak'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve Mersin'in Cehennem Deresi Milli Parkı'nda bulunduğu öğrenildi. Ekiplere konumunu bildiren Kabalak için arazi ve hava şartları nedeniyle askeri helikopter istendi. Görüş mesafesinin yer yer 2 metreye kadar düştüğü bölgede, soğuk hava nedeniyle ekiplerin kullandıkları arazi araçlarının cam sileceklerinin dahi donduğu öğrenildi

BULUNDUĞU 40 KİLOMETRE UZAKLIKTAN HALATLA ALINDI

Karaman'da, araçlarının kara saplanmasıyla yolda mahsur kalan 2 kişinin kurtarıldığı olayda, kayıp Ege Kabalak'a (26) arama- kurtarma çalışmalarının 4'üncü gününde askeri helikopterle ulaşıldı. Milli park bölgesinden halatla yukarı çekilerek, kurtarılan Kabalak, Mersin'in Çamlıyayla İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Kabalak'ın, kurtarılmadan önce bulunduğu bölgeyi cep telefonu kamerasıyla kaydederek, askeri ekibe gönderip, kendisine ulaşmalarında kolaylık sağladığı belirtildi. Kabalak'ın kaybolduğu Çocak mevki ile bulunduğu nokta arasında yaklaşık 40 kilometre olduğu belirlendi.

SIRT ÇANTASI YİYECEK VE İÇEÇEKLERİ TÜKETEREK HAYATTA KALMIŞ

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, kayıp olan Kabalak'ın sırt çantasındaki yiyecek ve içecekleri tüketerek hayatta kaldığını belirtti. Işık, şunları söyledi: "Kendisiyle telefon irtibatı sağlandı. Konum atması istenildi. Konumu belirlendi. Aynı zamanda Jandarma Genel Komutanlığı’ndan bir helikopter İskenderun’dan havalandı. Bu sırada da karadan jandarma, Çamlıyayla'daki karakoldan ulaşarak kendisini kurtardı. Her üçünün de sağlık durumu iyi, herhangi bir sağlık sıkıntıları yok. Şu ana kadar kendisiyle görüşme yapılamadı ama bize verilen bilgi de kendisinin özel bir çantasının olduğu, içerisinde bulunan her türlü hayatta kalmayı sağlayabilecek alet ve edevatın bulunduğu yönünde bilgi aldık.''

4 GÜNDÜR AÇIM

Karaman’da, araçlarının kara saplanmasıyla mahsur kalan yanındaki 2 kişiye ulaşılan, kendisi ise kaybolduktan 52,5 saat sonra bulunan Ege Kabalak (26), kaybolmadan önce yakın mesafe olduğunu sanıp, dağdan aşağı inmeye çalıştığını anlattı. Yaşanabilecek en zorlu maceraları yaşadığını anlatan Kabalak, "Şelale altlarında yattım. Dağlardan tırmandım. Çok zorlandım fakat bu bana çok büyük umut ışığı verdi. Başta İl Jandarma Komutanlığı olmak üzere devletimize, AFAD'a teşekkür ederim. Yaklaşmıştım kurtardılar. 4 gündür açım hiçbir şey yemedim. Şu anda yemek ısmarlıyorlar. İyi hissediyorum kendimi" dedi.

'ÇİMEN YEDİM'

Kurtarılana kadar çimen, yerde bulduğu bir leblebi ve gördüğü bir ekmek parçasını yediğini anlatan Ege Kabalak, "Çimen yedim, yerde bir leblebi vardı onu yedim. Kuru bir ekmek parçası buldum. Dereden su içtim. Soğukla mücadele etmem her gün en az 7 saat durmaksızın yürümemdi. Kan akışımı düzenli tutmam için yürüdüm. Hayatımda en değer verdiğim insanı düşündüm sadece annemi. Bitti dediğim zaman olmadı. Çünkü hiçbir zaman ölümden korkum olmadı. Ölüm hiç önemli bir şey değil. İlk önce bir çeşme gördüm. Üzerinde çok güzel bir yazı yazıyordu. Toros Dağları'na seslenmiş bir alim insan. Oturayım burada birazcık dinleneyim dedim. Bir baktım 4.5G çekiyor. Zaten o sırada direkt ağlamaya başladım. 'Ölmedim mi şimdi, kurtuldum mu?' dedim. Aklımda sadece ailem ve arkadaşlarım vardı" diye konuştu.

'EGE İNANIYORUM Kİ BUGÜN DÖNECEKSİN'

Bulunduktan sonra ilk olarak annesine mesaj attığını anlatan Kabalak, "Annem benim gibi düşünen bir insan. O zaten attığı mesajlarda 'Ege inanıyorum ki bugün döneceksin', 'Ege geleceksin kurtulursun' yazmış. Bir tanecik annem işte en güzel cümleleri kurmuş. Jandarmayı görünce çok mutlu hissettim. Hayatımın daha mutlu günü hatırlamıyorum. Bir doğduğum gündür bir de bugündür."

Odatv.com

Karaman kayıp milli arşiv