“1.3 ton kokain” iddianamesi hazırlandı... Doğrudan o isim hedefte... Türkiye Odatv'den öğrenmişti

Brezilya'da ele geçirilen 1,3 ton kokaine ilişkin, aralarında ACM Holding'in patronu Şeyhmus Özkan'ın bulunduğu 8 kişiye açılan davanın iddianamesinin ayrıntıları ortaya çıktı. İddianamede Şeyhmus Özkan'ın "uyuşturucu ticaretini bizzat yönettiği" iddia edildi.

“1.3 ton kokain” iddianamesi hazırlandı... Doğrudan o isim hedefte... Türkiye Odatv'den öğrenmişti

Brezilya'da ele geçirilen 1,3 ton kokaine ilişkin, aralarında ACM Holding'in patronu Şeyhmus Özkan'ın bulunduğu 8 kişiye açılan davanın iddianamesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

1,3 ton kokain ele geçirilmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, özel jeti kiralayan ACM Holding'in patronu Şeyhmus Özkan'ın "uyuşturucu ticaretini bizzat yönettiği" iddia edildi.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre iddianamede, tutuklu sanık Şeyhmus Özkan'ın "bu uçuşla bizzat ilgilenerek uçuşu organize ettiği, uçak kiralama ücreti olan 160 bin euro tutarındaki parayı hiçbir belge almadan elden teslim aldığı" ve "uyuşturucu madde ticareti organizasyonunu bizzat yöneterek uyuşturucu madde ticareti yapmak suçunu işlediği" öne sürüldü.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, olay için "uluslararası uyuşturucu madde ticareti organizasyonu" denildi. Şüpheli Şeyhmus Özkan'ın sahibi ve fiilen müdürü olduğu ACM Havayolları şirketinin "aracı olarak kullanıldığı" öne sürülen iddianamede, "Brezilya ülkesindeki meçhul bir kaynaktan uyuşturucu madde temin edilerek Belçika'nın Brüksel şehrindeki meçhul teslimat noktasına uluslararası uyuşturucu koridoru takip edilerek sevkiyat yapılabilmesi için bir özel uçuş mizanseni oluşturulduğu" belirtildi.

Ancak iddianamede, uyuşturucunun Brezilya'da kimler tarafından satıldığı, Belçika'daki alıcısının kim olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi yer almadı. İddianameye, Brezilya makamlarının gönderdiği belgeler de dahil edildi.

NE OLMUŞTU

Brezilya'da bulunan Fortaleza Havalimanı'ndan kalkış hazırlığı yapan Türkiye merkezli ACM Airlines isimli özel havacılık şirketine ait TC-GVA numaralı jet tipi uçakta 4 Ağustos 2021 tarihinde yapılan aramada 24 bavula yerleştirilmiş şekilde bin 304 kg kokain maddesi yakalanmıştı. Olayda ürk jetinin kaptan pilotu Veli Demir ve uçağı 160 bin euroya kiralayan İspanyol vatandaşı Angel Alberto Gonzales Valdes Brezilya'da tutuklanmıştı. Veli Demir daha sonra tahliye edilirken Valdes ise kanser hastalığı nedeniyle cezaevinde hayatını kaybetmişti. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, soruşturma kapsamında uçağın sahibi olan ACM Holding’in patronu Şeyhmus Özkan’ın arasında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı. Serbest bırakılan Şeyhmus Özkan, bir gün sonra yapılan itiraz üzerine tutuklanmıştı.

İLGİLİ HABER

-1304 kilo kokain yakalanan uçağın sahibi Odatv'ye konuştu
-Kokain dolu uçağın pilotu hakkında karar... İlk görüntülere Odatv ulaştı
-Brezilya'da tutuklu pilot Veli Demir'e tahliye kararı
-Eskiden Sedat Peker konuşur haber yapılırdı, şimdi Odatv haberini Sedat Peker konuşuyor

Odatv.com

süleyman soylu kokain şeyhmus özkan Brezilya acm airlines uyuşturucu