Fakültesi var öğrencisi yok muhasebesi var kaydı yok

Sayıştay raporlarında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’yle ilgili dikkat çeken detaylar yer aldı. Üniversitenin iki fakültesinin öğrencisi olmamasına rağmen fiilen devam ettiği belirtildi.

Fakültesi var öğrencisi yok muhasebesi var kaydı yok

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin 2020 yılına ait 70 sayfalık Sayıştay denetim raporu yayınlandı.

Üniversite’ye 2017 yılının ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararınca rektör olarak, Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut atandı.

çayır, yol, sahne, açık hava içeren bir resim  Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

BANKA HESAPLARI GERÇEK DURUMU YANSITMIYOR

Raporda üniversite adına açılmış banka hesaplarının yetki ve bakiye bilgilerinin Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından açılması gerekirken, üniversitenin çeşitli ve yetkisiz birimleri tarafından açıldığını ve muhasebe sistemi içinde yer almayan banka hesaplarının mevcut olduğunun ve hesaplara ilişkin gelir giriş ve çıkışlar işlemlerinin muhasebeleştirilmediğinin fark edildiği belirtildi.

GELİRLERİN TAHSİLAT YAPISINDA CİDDİ EKSİKLİK

Üniversitenin hesap detayları ile gelirlerine yönelik muhasebe işlemlerinin incelenmesi neticesinde, harç, katkı payı vb. gelirlerin tahsilat yapısında önemli eksiklikler olduğu ve bu eksikliklerin üniversitenin mali risklerini artırdığı tespit edildi.

ATAMALARDA VE GÖREVLENDİRMELERDE USULSÜZLÜK

Raporda atamalara yönelik yapılan inceleme neticesinde, eşitlik, liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde atama yapılması gereken şube müdürlüğü kadrolarına, bu ilkeler gözetilmeden ve mevzuatında belirlenen şartlar dikkate alınmadan atamalar gerçekleştirildiği belirtildi.

Fakültesi var öğrencisi yok muhasebesi var kaydı yok - Resim : 2

İHALE YÖNTEMİ YERİNE PAZARLIK YAPTILAR

Üniversitesinin yemekhanesinin çatı onarımı nedeniyle harcanan 280 bin 563 TL’lik giderinde hata tespit edildiği kaydedildi.

TAŞINMAZLARIN DÜZENLEMESİ YAPILMADI

Üniversite’nin mülkiyetinde, yönetiminde veya kullanımında bulunan taşınmazlardan bir kısmının mevcut kullanım şekli ile tapu kayıtlarının birbirine uygun olmadığı, mevcut kullanım şekline göre kayıtlara alınmadığı ve cins tashihlerinin yapılmadığına tespit getirildi.

FAKÜLTE VAR ÖĞRENCİ YOK

Üniversiteye ait Doğubayazıt İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesinin 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda yer alan ilke ve esaslara riayet edilmeden açıldığı, kurulduğu tarihten bu yana fiilen atıl durumda olduğu ve her iki fakültede de öğrenci olmamasına rağmen idari ve akademik personel istihdam edildiği, söz konusu birimlerin mevzuata uygun olarak çalıştırılamadığı tespit edilmiştir.

ÇEKLER, BORÇLAR, HESAPLAR TUTMUYOR BİRBİRLERİNİ

Banka Hesabının alacak toplamı ile Verilen Çekler ve Gönderme Emirleri Hesabının borç toplamının birbirine eşit olmadığı Sayıştay raporunda belirtildi.

Heval Simge Kılavuz

Odatv.com