Ne dediysek o

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Odatv'nin "Erdoğan'ın faiz kararının arka planını Odatv açıklıyor" haberini doğrulayarak faiz kararındaki ısrarını açıkladı.

Ne dediysek o

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın faiz kararının sebebini dün açıkladı. Erdoğan Odatv editörü Mert Taşçılar'ın "Erdoğan'ın faiz kararının arka planını Odatv açıklıyor" haberini doğrulayarak şunları ifade etti:

"Yatırımları teşvik edecek, üretimi artıracak, istihdamı güçlendirecek, ihracatı teşvik edecek bir ekonomi politikasıyla bu küresel krizi ülkemiz için tarihi bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon kıskacından kurtarmanın yolunun ülkemizi işte bu dört ayak üzerinde yükseltmekten geçtiğine inanıyoruz. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir ama emin olun elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecektir."

Odatv haberinde şu ifadelere yer vermişti:

"Edindiğimiz bilgilere göre Külliye’deki ekonomi kurmaylarının orta vadeli üç aşamalı bir planı olduğu aktarıldı.

Buna göre ilk aşamada faizi düşürüp döviz kuru yükseltilerek ihracat gelirlerinin artırılması, ithalat üzerinde kur baskısıyla da cari açığın düşürülmesi hedefleniyor.

İkinci aşamada ise dünya genelindeki “rakamsal” büyüme verilerinin avantajını kullanmak isteyen iktidarın, ithalatın azalmasıyla ihracat için gerekli ham madde talebini de iç piyasaya yönlendirerek imalat sektöründeki üretimi hareketlendirmeyi amaçladığı aktarıldı.

Üçüncü aşamada ise plana göre hareketlenen piyasa sonrasında, iç piyasa canlansa da kısa vadede, döviz artışı nedeniyle enflasyon yükselecek ve piyasa arzı azalacak. Böylelikle düşen alım gücü nedeniyle orta vadede enflasyonun da düşüşü sağlanacak.

Fakat tüm bunların “orta sınıf” olarak tanımlanan vatandaş kesimini kötü etkileyeceği hatta yok etme noktasına geleceği riski de barındırıyor olması dikkat çekiyor.

Öte yandan bu planın enflasyonun düşmemesi halinde de açık riskler taşıdığı değerlendiriliyor."

Odatv.com

Erdoğan