Moderna hisseleri çakıldı

Geliştirdiği covid-19 aşısıyla gündeme gelen ve birçok Avrupa ülkesine satış yapmış Moderna’nın hisseleri çakıldı. Moderna hisseleri son altı ayda toplam yüzde 70 değer kaybetti. Yalnız 2022 Şubat ayında yaşanan değer kaybı yüzde 14. Toplam zararın 140 milyar doları geçtiği tahmin ediliyor.

Moderna hisseleri çakıldı

Amerikalı biyoteknoloji ve ilaç firması Moderna A.Ş.’nin hisseleri düşüşte. Forbes’in haberine göre, Moderna’nın geleceği pek parlak görünmüyor.

AŞININ “YAN ETKİSİ”

Moderna’nın ürettiği covid-19 aşılarının yan etkilerinin, diğer korona aşılarına oranla daha çok görülmesi, hisseleri vuran en büyük sebeplerden birisi. Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda Avrupa ülkelerinin Biontech aşısını tercih etmesi, Moderna’nın piyasadaki güvenilirliğini düşürdü.

COVID ORANLARI DÜŞTÜKÇE HİSSELER DE DÜŞTÜ

Forbes’in ekonomi uzmanları, dünya çapında korona vakalarındaki düşüşlerin, 2010’da kurulan ve en büyük sıçrayışını covid-19 aşısı ile yapan Moderna firmasını kötü etkilediğini belirtti.

Ekonomistler, korona aşısına bağlı büyümenin ve kârın sürdürülebilir olmadığını ve Moderna’nın “korona ilacı” geliştirmesinin de piyasada olumlu bir etki yaratmayacağını söyledi. Uzmanlar, Moderna’nın bu gidişle piyasa hacminin küçüleceğini ve değerinin düşmeye devam edeceğinin altını çizdi.

140 MİLYAR DOLAR ZARAR

Moderna’nın piyasadaki yükselişiyle beraber birçok kişi Moderna hisselerine yatırım yaptı. Altı aylık süre boyunca yüzde 70 azalan hisse değerleri, yatırımcılara toplamda 140 milyar dolar zarar ettirdi.

Odatv.com

Moderna covid 19 covid korona Korona aşısı borsa Moderna aşısı BioNTech Pfizer