"İki yıla kalmadan tamamen eriyecek"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İşsizlik Fonu ile ilgili, "2021 yılının ilk üç ayından itibaren devam eden düşüş eğer durdurulamaz, önlenemez ise bu fon iki yıla kalmadan tamamen eriyecek" dedi...

"İki yıla kalmadan tamamen eriyecek"

Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, özetle şunlar söyledi:

“İşsizlik Fonu, işsiz kalan insanlarımızın belli bir süre derdine derman olmak için, yine çalışanların kendi ücretlerinden alınan paylarla ortaya konmuştur. Ve tamamen çalışanlara yönelik bir fon olarak değerlendirilmelidir. Ama ne yazık ki bu fon son zamanlarda bu maksatla kullanılmamakta, bundan dolayı da erimektedir.

2020 yılı 1 Ocak tarihi itibariyle bu fonda 131,5 milyar lira para vardı. Ama 9 Ağustos 2021 tarihi itibariyle bu miktar 86 milyar liraya geriledi. Peki bu eriyen miktar sadece işçilerimiz için mi, işsiz kalan insanlar için mi kullanıldı? Bunun ne yazık ki böyle olmadığını görüyoruz. 2021 yılının ilk üç ayından itibaren devam eden düşüş eğer durdurulamaz, önlenemez ise bu fon iki yıla kalmadan tamamen eriyecektir. Çalışanların maaşından damga vergisi bile alınarak oluşturulan, işçinin ücretinden kesilen paralarla oluşturan bu fon, bundan dolayıdır ki her geçen gün erimektedir. Bu fonun sadece kuruluş maksadına uygun bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini iktidara hatırlatıyor ve iktidardan bu politikayı bu şekilde takip etmesini bekliyoruz.”

Odatv.com

ekonomi İşsizlik fonu Temel Karamollaoğlu