Elon Musk'ın kararı Odatv editörlerini karşı karşıya getirdi: Manipülasyon mu değil mi

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketinin Bitcoin'in ardından Dogecoin (DOGE) ile de ödeme alacağını açıkladı. Musk'ın bu açıklamasının ardından DOGE yüzde 20 arttı. Odatv editörleri Musk'ın bu hamlesini tartıştı. Manipülasyon mu, değer katma mı...

Elon Musk'ın kararı Odatv editörlerini karşı karşıya getirdi: Manipülasyon mu değil mi

Dünyanın en zengin iş insanlarından Tesla CEO'su Elon Musk'ın şirketinin DOGE ile ödeme alacağını açıklaması Odatv editörleri Gürkan Karakullukçu ve Aziz Aşık'ı karşı karşıya getirdi.

Musk'ın hamlesini manipülasyon olarak niteleyen Karakullukçu'ya Aşık, "Manipülasyon yok, değer katma var" diyerek yanıt verdi.

İşte o yorumlar:

Odatv Editörü Gürkan Karakullukçu:

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk'ın kripto paralara ne kadar düşkün olduğu bilinen bir gerçek.

Bilindiği üzere Musk'ın sahibi olduğu Tesla, Bitcoin'e 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıklamıştı. Hatta Musk, Bitcoin ile ödeme de kabul edileceği belirtilmişti.

Tesla'nın bu hamlelerinden sonra Bitcoin rekor üzerine rekor kırmış ve 50.000 dolar seviyesini aşmıştı.

İDDİASI BİLE UÇURDU

Musk'ın daha önce Bitcoin dışında Shiba Inu ve Floki Inu gibi coinlere desteği de olmuştu. Bu coinler de Musk'ın desteğinin ardından sert yükselişler yaşamıştı.

Ayrıca Hamster token ve Radio Caca isimli coinlerinin arkasında da Elon Musk'ın olduğu iddia edilmişti. İddialar bile bu coinleri canlandırmıştı.

Elon Musk'ın bu açıklama öncesi ne kadar DOGE aldığı, cüzdanlarının büyüklükleri bilinmiyor. Musk'ın açıklaması sonrası DOGE'nin yüzde 20 değer kazandığı bir gerçek...

Bu yüzden Musk'ın Tesla açıklaması bir manipülasyon olma ihtimali güçleniyor.

"PİYASA DOĞAL OLARAK YÜKSELTİR"

Odatv Editörü Aziz Işık:

Finansal Manipülasyon dediğimiz şey insanları kandırarak bir menkul kıymeti almaya veya satmaya sevk etmeye veya menkul kıymetin fiyatını yapay bir seviyede tutmaya yönelik davranışlardır. Bu açıdan bakarsak Elon Musk’ın bu zamana kadar mantıksız düzlemde DOGE alınmasını gerek gizlice gerek göstere göstere yapması manipülasyon olarak görülebilir.

Fakat Elon Musk eğer DOGE ile Tesla marka araba satacaksa bu piyasayı doğal olarak yükseltir. Şöyle düşünün elinizde üzerinde yıldız olan bir plastik parçası var. Bu parçanın normalde 1 lira olduğunu düşünelim. Ama çıkıp birisi derse ki benim şirketim bu yıldızlı plastiği taşıyanlara özel fayda sağlayacak. O plastiğe talep artar. Artan talep fiyatı yükseltir. DOGE de bu şekilde bu mantıkla yükselir.

Elon Musk bu açıklamadan sonra vaadini yerinde getirmezse o zaman net bir şekilde manipülasyon yaptı diyebiliriz. Çünkü o zaman yapılan piyasayı yalan haberle, düzenlemek düşürmek veya yükseltmek olarak görülebilir.

"MANİPÜLASYON DEĞİL"

Elon Musk Tesla’larını artık DOGE ile satacaksa bunu manipülasyon olarak görmemek lazım. Çünkü ben herhangi bir para birimiyle alamadığım Tesla araçları DOGE ile alabiliyorsam bu onu piyasada az bulunan bir para birimi yapar. Az olan şeyin de değeri yükselir.

Odatv.com

elon musk bitcoin Dogecoin tesla CEO altcoin coin doge yükseliş balina trend boğa trendi gürkan karakullukçu aziz ışık