1 ay geçti tık yok... Erdoğan'a karşı çıktılar | ODATV ÖZEL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı TL'yi koruma önlemleriyle beraber dolar kurundaki hızlı düşüş ve faiz indirimlerinin ardından yurttaşların beklediği indirimler tüketim ürünlerine 1 aydır yansımadı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, fiyatlarda düşüşün olmamasını enflasyon ve girdi maliyetlerine bağlayarak, "Kısa vadede herhangi bir indirim olmayacak" dedi. Palandöken ayrıca bankaların Erdoğan'ın sözlerine rağmen faizleri indirmediğini belirterek, esnafın zor durumda olduğunu söyledi.

1 ay geçti tık yok... Erdoğan'a karşı çıktılar | ODATV ÖZEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Aralık'ta açıkladığı TL'yi koruma önlemlerinin ardından dolar/TL 18 TL'den 12 TL'ye kadar geriledi. Ancak dolar kurundaki gerilemeye rağmen 1 aydır gıda ve gıda dışı tüketim ürünlerinde yurttaşların merakla beklediği indirimler gerçekleşmedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Odatv'ye konuştu.

Fiyatların düşmemesi, hatta daha da artmasının tek sebebinin girdi maliyetleri olduğunu söyleyen Bendevi Palandöken, "Şu an piyasada güven ortamı yok. Bu yüzden dövizdeki düşüş vatandaşlara intikal etmedi" dedi.

1 ay geçti tık yok... Erdoğan'a karşı çıktılar | ODATV ÖZEL - Resim : 1
TESK BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN

"DAHA ÇOK ZAM GELDİ"

Ayrıca yeni yılla beraber elektrik, su, doğalgaz, gübre gibi üretimi doğrudan etkileyen zamları da hatırlatan Bendevi Palandöken, "Fiyatların düşmesi gerekirken bu zamların ardından daha çok zam gelen ürünleri de gördük. Sebze ve meyve fiyatlarına sezonluk diyebiliyoruz. Her kış geliyor. Fakat zorunlu tüketim ürünlerinde herhangi bir düşüş olmadı" ifadelerini kullandı.

1 ay geçti tık yok... Erdoğan'a karşı çıktılar | ODATV ÖZEL - Resim : 2
MARKETLERİN YAPTIĞI ZAMLAR

"BANKALAR ERDOĞAN'IN DEDİĞİNİN TERSİNİ YAPIYOR"

Fiyatların düşmesi için enflasyonun gerilemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Palandöken, bankaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon neticedir" tezinin tersine hareket ettiğini söyledi. Esnafın kredi çekerek ayakta durmaya çalıştığını belirten Bendevi Palandöken sözlerine şöyle devam etti:

"Hükümet faizin düşmesi için destek verirken, bankalar tam tersini yapıyor. Kredilerin oranları çok yüksek."

Erdoğan ne demişti:

"KISA VADEDE İNDİRİM YOK"

"Fiyatlarda kısa, orta veya uzun vadede herhangi bir indirim olma ihtimali var mı?" sorusuna ise Bendevi Palandöken şu cevabı verdi:

"Enflasyon düşmedikçe çok zor. Kısa vadede fiyatlarda herhangi bir indirim olmayacak."

"ESNAF FIRSATINI BULDUĞU AN KAPATIYOR"

Piyasadaki aktör sayısının günden güne azaldığını söyleyen Bendevi Palandöken, "Esnaf gününü kurtarmaya çalışıyor. Esnaf fırsatını bulduğu an artık kapatmaya çalışıyor" dedi.

İLGİLİ HABER

"STOKÇULUK İYİ TANIMLANMALI"

Sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemine aldığı stokçularla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Palandöken, "Stokçuluk iyi tanımlanmalı. Spekülatörler çok. Denetlenen yerlerin de esnafın psikolojini bozmaması lazım. Örneğin soğan ve patates yılda bir kez hasat ediliyor. Hasadın ardından depolara kaldırılıyor. Bunun adı stokçuluk değil" ifadelerini kullandı.

Gürkan Karakullukçu

Odatv.com

fiyat indirimleri indirim recep tayyip erdoğan faiz kredi esnaf Bendevi Palandöken Enflasyon gürkan karakullukçu tesk