Zelenski, esir takası rakamlarını açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın ülkesinde savaş başlattığı 24 Şubat'tan bu yana toplam bin 300'den fazla Ukraynalı askeri personelin Rus esaretinden kurtulduğunu duyurdu.

Zelenski, esir takası rakamlarını açıkladı

Zelenskiy gece saatlerinde Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna'da Rusya'ya karşı savaşın devam ettiğini hatırlattı.

En son 1 Aralık'ta Rusya ile yaptıkları esir takasıyla 50 Ukraynalı askeri personelin evlerine döndüğünü kaydeden Zelenski, şimdiye kadar toplam bin 300'den fazla Ukraynalının Rus esaretinden kurtulduğunu bildirdi. Zelenski, "Hepsini geri getirelim. Ukrayna'nın tamamı özgür olacak. Tüm Ukraynalılar evde olacak." dedi.

21 Eylül’de Ukraynalı ve Rus 200 savaş esiri, Ankara’da takas edilerek evlerine dönmüştü. O esir takasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arabuluculuk etmişti.

Bin 300 Ukrayna askerinin esir takası yoluyla evlerine dönmesiyle, Rusya'nın elindeki esir Ukraynalı asker sayısının 7 binden fazla olduğu tespit edildi.

DİNİ KURUMLARA OPERASYON GÜNDEMDE

Ukrayna'da din hizmetleri kurumlarında Rus gizli servislerinin yetkisinin azaltılması için güvenlik güçleri ile toplantı düzenlediklerini kaydeden Zelenski, şöyle devam etti:

"Ulusal güvenliği sağlamaktan sorumlu tüm kurumlar, Rus özel servislerinin Ukrayna'nın dini ortamındaki yıkıcı faaliyetlerini tespit etmek ve bunlara karşı uygulanacak önlemleri güçlendirmelidir. Ve kişisel yaptırımlara başvurun. İsimler yakında açıklanacak."

Odatv.com

Volodimir Zelenski rusya ukrayna savaşı