Zelenski'den geri adım... O emri kim verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, geçtiğimiz günlerde vurulan Kırım Köprüsü ile ilgili, Kanada televizyonu CTV'ye açıklamalarda bulundu. Zelenski, Kırım Köprüsünü havaya uçurma emri vermediğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofis Danışmanı Podolyak ise, köprüdeki patlamanın ardından "bu daha başlangıç" demişti.

Zelenski'den geri adım... O emri kim verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Kanadalı televizyon kanalı CTV’ye verdiği bir demeçte, Kiev yönetiminin Kırım köprüsünü havaya uçurma emri vermediğini söyledi. Bununla birlikte Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Kırım arasındaki köprüde meydana gelen patlamanın "başlangıç" olduğunu açıklamıştı.

Bu ikilinin patlama ile ilgili verdiği ifadelerin çelişmesi akıllarda soru işareti yarattı.

Rusya-Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ederken geçtiğimiz günlerde Ukrayna, Rusya ile Kırım’ın bağlantısını sağlayan Kırım Köprüsünü vurmuştu. Rusya için stratejik bir öneme sahip olan Kırım Köprüsü’nün vurulması, Rus yetkililerini harekete geçirmişti.

Putin tarafından 2018’de resmi açılışı yapılan köprü, Kırım ile kara yolu bağlantısını sağlaması nedeniyle Rusya için stratejik öneme sahip.

Diğer yandan, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya açtığı savaşta Kırım Yarımadası'nı asker ve silah sevkiyatında etkin bir şekilde kullanması, köprünün lojistik önemini de ortaya çıkarıyor.

Kırıp Köprüsü, savaş için gerekli yakıt ve askeri teçhizatın demir yoluyla Ukrayna'daki cephelere ulaştırılmasını sağlıyor.

Odatv.com

Putin savaş kırım köprüsü Kırım zelenski Ukrayna Rusya