Ukrayna'dan YPG'ye destek

Ukrayna askerleri, Türkiye’nin Pençe – Kılıç harekatı ile darbe indirdiği terör örgütü PKK/YPG’ye destek mesajı yayınladı: “Biji Rojava”

Ukrayna'dan YPG'ye destek

Ukraynalı ve uluslararası anarşist örgütlerin oluşturduğu “Ukrayna Direniş Komitesi” adlı örgüt, Ukrayna saflarında savaşıyor.

Rus güçlerine karşı çatışan örgütün bazı mensupları, eskiden terör örgütü YPG bünyesinde bulunan Amerikalı ve Batılı paralı askerlerden oluşuyor. Kimi savaşçılar ise doğrudan Ukraynalı.

Ukrayna Direniş Komitesi, Türkiye’nin 450 PKK’lı ve Suriye uzantısı YPG’li teröristi etkisiz hale getirdiği Pençe – Kılıç harekatından sonra, YPG’ye destek mesajı yayınladı.

Ukrayna Direniş Komitesi, Rusça yayın yapan Telegram kanalı üzerinden şu ifadeleri kullandı ve bir fotoğraf paylaştı: "Halklara güç - imparatorluklara ölüm. Biji berxwedana Rojava (Yaşasın Rojava direnişi)"

Ukrayna'dan YPG'ye destek - Resim : 1

Fotoğrafta, Ukrayna üniformalı iki askerin, söz konusu mesajın yazılı olduğu ve sözde örgüt bayrağı çizili olan bir mukavva parçası tutarak poz verdi.

(Rojava, Suriye'nin kuzeyinin Kürtçedeki adı)

UKRAYNA’NIN EN ÖNEMLİ EKİPMANLARI TÜRKİYE’DEN

Ukrayna askerleri, Türkiye yerine terör örgütü YPG’ye destek mesajı yayınladı ancak kullandıkları en önemli teçhizatlar Türk üretimi.

Ukrayna’nın birçok önemli harekatta kullandığı ve hedef işaretlemede başrol oynayan Bayraktar TB-2 SİHA’ları, Türk üretimi.

Ukraine is set to buy 24 Turkish drones. So why hasn't Russia pushed back?

Ukrayna ordusunun en çok beğendiği ve sıklıkla kullandığı, şarapnelden ve mermiden koruyan balistik yelekler, omuzluklar vs. “Made in Türkiye” damgası taşıyor.

Türk üretimi balistik yelek plakaları, mermilere ve şarapnellere karşı koruma sağlıyor

Rusya’nın şifresini kıramadığı kriptolu telsizler ve iletişim araçları ASELSAN üretimi.

Ukrainians use hi-tech tactical radios of Aselsan while Russians using  Chinese civilian ones - M5 Dergi

Ukrayna ordusu kendi sistemiyle uyumlu Türk yapımı 42 kilogram harp başlığına sahip çok namlulu roketatar mühimmatları aldı (TRLG-230 füzesi). Bu akıllı mühimmatlar, 70 kilometreye kadar ateşlenebiliyor ve hedefe doğrudan isabet edebiliyor.

Roketsan - TRLG-230 Füzesi
Roketsan üretimi TRLG-230 füzesi

Ukrayna ordusunun, Rus kontrolündeki Harkov’u geri aldığı karşı taarruz harekatında, Ukrayna askerlerinin en güvendiği zırhlı araçlar ise Türk üretimi Kirpi zırhlı araçları oldu. Mayın ve tanksavar füzesine rağmen içindeki personeli hayatta tutabilen Kirpi, Batı tipi araçlara göre üstün bir koruma kabiliyeti göstererek, Ukrayna ordusunun adeta “belkemiği” oldu.

Ukrainian Armed Forces received Turkish-made Kirpi armored vehicles -  Militarnyi

Ayrıca Ukrayna’nın Rusya tarafından imha edilen donanması, savaştan sonra Türk üretimi MİLGEM korvetlerine kavuşacak.

MİLGEM CORVETTE FOR UKRAINE LAID ON THE SLIPWAY - Neta Haber

UKRAYNA'DAN YALANLAMA

Ukrayna'nın Büyükelçisi Vasıl Bodnar, bu fotoğrafın yalan olduğunu iddia etti:

Ukrayna'dan YPG'ye destek - Resim : 7

Odatv.com

rusya ukrayna savaşı Suriye ypg PKK