Türkler de savaşmaya gidiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde kısmi seferberlik ilan ederek ordunun yedek birliklerini göreve çağırmıştı. Rusya'da çalışan inşaat sektöründeki Türk vatandaşlarının, bu durumda ne yapacağı merak konusu oldu. Bu konuda, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ruslarla evlenen Türk vatandaşlarının askere alınma ihtimali olduğunu söyledi.

Türkler de savaşmaya gidiyor

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Bloomberg HT canlı yayınında, Rusya’da bulunan Türk işçilerinin, Rusya’daki seferberlik kararından nasıl etkileneceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eren, “Türk vatandaşlarımızın uzun süre Rusya’da çalışanların bir kısmı Ruslarla evlenmiş durumdalar. Kendilerine Rus pasaportu da verilmiş. Onların da askere alınma ihtimali var gibi gözüküyor. Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığımızın desteğiyle yanlış anlamaları çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Rus vatandaşlığı ile ilişkisi olmayan Türk çalışanlarının, seferberlik ile ilgili bir sorun yaşamayacağını belirten Eren, “Rus vatandaşlığı ile ilişkisi olmayan çalışanlarımız açısından bir sorun yok. Sorun olma ihtimali de yok. Fakat bazı firmalarımızda, kendilerinde uzun süre çalışan Rus yöneticiler, Rus mühendisler var. Onların askere alınma süreci var. Dolayısıyla böyle bir eleman kaybı gibi bir süreç yaşayacağız“ diye konuştu.

Olası bir eleman kaybı halinde nasıl bir süreç yaşanacağına dair soruya Eren şu cevabı verdi:

“Rusya’da iş yapan firmalarımız Türkiye’nin önde gelen önemli firmaları. Şu anda maalesef Rusya’da çalıştırılan insan sayısının yüzde 15’inden azı Türk. Bunlar da daha çok beyaz yaka dediğimiz yönetim seviyesindeki kişiler. Diğer çalışan işçilerimizin çoğunluğu Uzak Doğu’dan, Vietnam’dan, Filipinler’den, Bangladeş’den gelmiş çalışanlar ve Rus yerli çalışanlarıydı. Bu işçi seviyesindeki değişimde eğer askere alınan Rusların yerine Uzak Doğu’dan da Türkiye’den de eleman aktarmak mümkün”

PUTİN KISMİ SEFERBERLİK İLAN ETMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Eylül günü, kısmi bir seferberlik ilan ettiğini açıklayarak ordunun yedek birliklerini de göreve çağırmıştı. Bu seferberlik ile orduya 300 bin yeni asker geleceği düşünülüyor.

Odatv.com

Rusya Ukrayna Putin savaş Türkiye