Tezgahta kokain, videoda başbakan... Finlandiya bu görüntüleri konuşuyor

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in bir partide eğlendiği videolar, Finlandiya’nın gündemine oturdu. Sanna Marin’in katıldığı partide mutfak tezgahında kokain bulunması dikkat çekti. Finlandiya vatandaşları, Sanna Marin’i eleştirdi. Finlandiya Başbakanı ise uyuşturucu kullandığı iddialarını reddetti.

Daha önce bit pazarından 8 Euro'ya aldığı kıyafetle gündeme gelen Sanna Marin, bu defa katıldığı parti ile gündemde.

Özel davetlilerin katıldığı bir partide görüntülenen Sanna Marin, Finalndiya’da eleştiri konusu oldu.

Müzikli ve içkili partinin yapıldığı evin mutfak tezgahında kokain bulunması dikkat çekti.

Tezgahta kokain, videoda başbakan... Finlandiya bu görüntüleri konuşuyor - Resim : 1

Uyuşturucu bir madde olan kokain, Finlandiya’da yasak.

Finlandiya vatandaşları, Sanna Marin’e tepki gösterdi.

Enflasyon oranı yüzde 8’e dayanan Finlandiya’da, Rusya’nın doğal gazı kesmesi sebebiyle elektrik faturalarına zam yapıldı.

Finlandiya’da ayrıca huzurevlerinde ve sağlık hizmetinde uzman sıkıntısı yaşanması gündemdeki sorunlar arasında.

Tezgahta kokain, videoda başbakan... Finlandiya bu görüntüleri konuşuyor - Resim : 2

Finlandiyalılar, “Başbakanımız bizi yönetmek yerine partilere gidiyor. Rusya kapımıza dayandı, elektrik faturalarına fahiş zam yapıldı. Ama Başbakan partide” dedi.

Tezgahta kokain, videoda başbakan... Finlandiya bu görüntüleri konuşuyor - Resim : 3

Finlandiyalı gazeteci Aleksi Valavuori, Sanna Marin’i şu ifadelerle eleştirdi: “İşte Finlandiya Başbakanı Sanna Marin. Bazıları ‘havalı’ olduğunu söylüyor. Belki gençler arasında. Ama bu, krizdeki bir ülkenin sorumluluk alan lideri değil. Tarihteki en kötü Finlandiya Başbakanı. Hiçbir şey bilmiyor. Lütfen o deri ceketini giy ve istifa et.”

KOALİSYON ORTAĞINDAN ÇAĞRI

Sosyal Demokrat Parti'li Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, uyuşturucu kullandığı iddialarını reddetti: “Yasadışı hiçbir şey yapmadım. Uyuşturucu kullanmadım.”

Dünyada gündem olan ev partisinde Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, milletvekilleri, gazeteciler ve televizyon sunucuları ile görüntülendi. Basına sızan görüntülerde mutfak tezgahındaki kokain ve partiye katılanların “Un” yani Finlandiya’da kokainin kod adını haykırması dikkat çekti.

Sanna Marin’in koalisyon ortaklarından Merkez Parti milletvekili Mikko Karna, “Sayın Başbakan’ı uyuşturucu testi yapmaya davet ediyorum. Halkın yüzde 50’si uyuşturucu kullandığınıza inanıyor. Kafalarda soru işareti bırakmayın.”

İLGİLİ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

KORUMALARI ORADA DEĞİLDİ

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in korumalarının, parti yapılan evde ve partinin devam ettiği gece kulüplerinde bulunmadığı ifade edildi.

GÖRÜNTÜLER SIZDIRILDI

Parti görüntülerinin sızdırıldığı bildirildi.

Ancak sızmanın nasıl gerçekleştiğine ilişkin açıklama yapılmadı.

GEÇEN SENE DE YAŞANDI

Geçen sene Finlandiya halkı korona virüs kısıtlamaları sebebi ile evde otururken, Başbakan Sanna Marin’in cep telefonunu kapatıp partiye katılması tepki çekmişti. Sanna Marin’in korumları, o gün Başbakan’a ulaşamadıklarını söylemişti.

Odatv.com

Finlandiya Sanna Marin