Suriyeli insan kaçakçısının paylaşımı: Metamfetamin

İnsan kaçakçılığı yaparak yasadışı Suriyeli göçmenleri Türkiye üzerinden Bulgaristan’a geçirdiğini iddia eden Suriyeli kaçakçı, metamfetamin kullandığı bir video paylaştı.

TikTok üzerinden paylaşım yapan insan kaçakçılarına bir yenisi eklendi.

Suriye uyruklu olduğunu öne süren “abn4558” kullanıcı adlı kişi, insan kaçakçılığı yaptığını iddia ediyor.

Suriye uyruklu insan kaçakçısının iddiasına göre, yasadışı Suriyeli göçmenleri, kaçak yollarla Bulgaristan’a sokuyor ve oradan da Sırbistan’a gönderiyor.

Bulgar sınırını geçerken çekildiği iddia edilen videoları yayınlayan Suriyeli insan kaçakçısı, “Yunanistan’a insan kaçırıyor musunuz?” sorusuna şu cevabı verdi: “Şimdilerde o civarda çok fazla kamera var ancak faaliyetlerimiz devam ediyor. Yine de rotamızı ifşa etmemek için paylaşım yapmıyoruz.”

Suriyeli insan kaçakçısının dikkat çeken bir başka paylaşımı ise 'metamfetamin' oldu.

Türkiye’de giderek salgın haline gelen ve birçok gencin hayatına mal olan kimyasal ve ölümcül metamfetamin uyuşturucusu gündemde.

2021 yılı Emniyet Genel Müdürlüğü raporuna göre, Afganistan ve İran üzerinden Türkiye’ye gelen metamfetamin, daha sonra Balkanlara geçiyor.

Tehlikeli metamfetamin uyuşturucusuna karşı uyarılarda bulunan yetkililer, özellikle gençlerin bu uyuşturucunun tacirleri tarafından hedef alındığının altını çiziyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonlar kapsamında sadece üç gün içinde Malatya, Şanlıurfa, Adana, Aydın, Kayseri, Kakrabük ve Osmaniye’de yaklaşık 50 kilogram metamfetamin ele geçirildi.

Odatv.com

Metamfetamin Bulgaristan suriyeli